Fed faiz kararı toplantısı ne zaman 2021? Dolar ve altın fiyatları etkilenecek mi? Fed’in yeni faiz kararı ne olur?

Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısına çevrildi. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinde ocak sonundan bu yana devam eden yükseliş eğilimi üst üste yedinci haftaya taşınırken, ABD'de beklentilere paralel gelen enflasyon verisi de tahvil faizlerindeki yükselişi durduramadı. Peki, FED toplantısı ne zaman, saat kaçta ve FED Başkanı Powell ne zaman açıklama yapacak? İşte konuyla ilgili son durum...

Giriş Tarihi 17 Mart 2021, 07:46 Güncelleme 17 Mart 2021, 07:47
Fed faiz kararı toplantısı ne zaman 2021? Dolar ve altın fiyatları etkilenecek mi? Fed’in yeni faiz kararı ne olur?

İÇİNDEKİLER

Aylardır finans piyasalarının gündemini meşgul eden ABD'nin 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi, hafta içinde Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yasalaşırken, 15 Mart haftasında Fed'in faiz kararı yatırımcıların gündemindeki yerini aldı.

FED FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN 2021?

Yeni haftada birçok merkez bankası faiz kararını açıklayacak. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası toplantısı 16-17 Mart'ta yapılacak. Fed'in artan enflasyonist baskılara ilişkin değerlendirmeleri yatırımcıların odağında bulunuyor. Bununla birlikte yükseliş eğilimini sürdüren tahvil faizleri küresel piyasalarda risk algısını artırmaya devam ederken Fed'in konuya ilişkin adımları yakından takip edilecek.

FED'İN MART AYI FAİZ KARARI NE OLUR?

15-19 Mart tarihleri arasında piyasaların gözü merkez bankalarında olacak. ABD ve İngiltere'de faiz oranlarının değişmesi beklenmiyor. Piyasalar merkez bankasının tahvil getirileri, varlık fiyatlarının aşırı yükselmesi ve enflasyon gibi konular üzerine ne düşündüğünü gösteren ipuçlarını izleyecek.

Fed 2023'ün sonuna kadar faiz oranlarını var olan sıfıra yakın düzeyde sabit tutmayı planlarken piyasalarda beklenti Fed'in en erken 2022'nin sonuna kadar faiz artışına gideceği yönünde. Yükselen tahvil getirileri karşısında soğukkanlılığını koruyan Fed, para politikası kararında faizlerin artırılacağı beklentisinde olanlar aleyhine ifadeler kullanmayı düşünebilir. Fed para politikası kararıyla güncel ekonomik büyüme tahminlerini de açıklayacak.