20.000 ve 40.000 TL ödeme - Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yerine getiriliyor

2021 yılında devlet tarafından çeşitli pandemi destekleri uygulamada olacak. Ailelere nakit para yardımı sağlamaya devam edecek devlet bunun dışında elektrik ve yakacak alanında da önemli destekleri vatandaşların kullanımına sunacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların ekonomik durumlarının yetersiz kalması durumunda çok farklı kalemlerde vatandaşlara sosyal yardım yapılıyor.

Giriş Tarihi 09 Mart 2021, 09:02 Güncelleme 01 Haziran 2021, 16:22
20.000 ve 40.000 TL ödeme - Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yerine getiriliyor

İÇİNDEKİLER

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 2021 yılında devlet tarafından çeşitli pandemi destekleri uygulamada olacak. Ailelere nakit para yardımı sağlamaya devam edecek devlet bunun dışında elektrik ve yakacak alanında da önemli destekleri vatandaşların kullanımına sunacak. Devlet tarafından sağlanacak bir diğer destek ise kira ödemeleri için olacak.

Gıda yardımları

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sunulan yardımların başında gelen gıda yardımları en çok da dini bayramlardan önce ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için verilir. 18 yaş ve üzeri olan kişiler başvururken hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

Barınma yardımları

İçinde barınamayacak kadar eski ve sağlıksız olan evler için toplam 20 bin TL ye varan destek ödemeleridir. 18 yaş ve üzeri olan kişiler başvururken hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

Yakacak yardımları

Kış aylarında en asgari 500 kg kömür ve odun yardımı olarak ihtiyaç sahibi olan aileler için verilir. 18 yaş ve üzeri olan kişiler başvururken hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

Muhtaç asker aileleri için yardımlar

Muhtaç durumda olan askerlerin aileleri için her iki ayda bir 400 TL olarak yardımlar verilir. Ödeme alabilmek için hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

Yetim ve öksüz yardımları

Annesi, babası ya da her ikisini de kayıp eden yetim ve öksüz yardımları her ay 150 TL olarak verilir. Kız çocukları sigortalı işe girene ya da evlenen kadar bu desteklerden yararlanabilirken erkekler eğitim hayatına devam ediyorsa 25 yaşına, devam etmiyorsa 18 yaşına kadar yararlanabilecekler.

Doğum yardımları

Elektrik yardım ödemeleri de hükümet kanadından sunulan yardımlardan bir tanesidir.

Kira yardımı

Sisteme giriş yaptıktan sonra, açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklamanız gerekiyor. Sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılacak.

Yardım paketleri 2021

Devlet bu dönemlerde vatandaşların mağdur olmaması ve pandemi sürecini enr ahat şekilde atlatabilmeleri adına çok sayıda desteği uygulamaya aldı. Bazı destekler için özel koşulların sağlanmasını talep eden devlet kurumları bazı destekler için ise temel şartların sağlanmasının yardımı alabilmek için yeterli olduğunu söyledi