Bin TL sosyal yardım parası dönemsel muhtaçlık kriteri başvuru şartları! 1000 TL süreç devam ediyor yazanlar ne olacak?

E-devlet 1000 TL yardım başvurusu! 1000 TL süreç devam ediyor yazanlar ne yapacak? Pandemi sosyal destek başvurusu hakkında açıklama geldi. Bakan Selçuk açıklamasında kritik bir detaya dikkat çekti. Açıklamaya göre 1000 TL pandemi destek başvurusunun yeniden yapılabileceğine yer verildi. Bakan Selçuk açıklamasında Esnaf, Diğer çalışanlar ve belli kategorilerdeki bütün çalışanlara 1000 TL verileceğine yer verildi. Bakan , açık bir sistem gerçekleştirildiğini, ihtiyaç olması halinde vatandaşların bu sistem üzerinden başvuru yapması gerektiğine yer verildi. Vatandaşlar, başvuru sebebi yazan kutucuğa pandemi sosyal desteğe neden başvuru yaptığını, ihtiyacını yazarak müracaatını yapabilecek.

Giriş Tarihi 03 Mart 2021, 08:09 Güncelleme 03 Mart 2021, 08:09
Bin TL sosyal yardım parası dönemsel muhtaçlık kriteri başvuru şartları! 1000 TL süreç devam ediyor yazanlar ne olacak?

İÇİNDEKİLER

1000 TL süreç devam ediyor yazanlar ne olacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son açıklamada pandemi yarıyılında vatandaşlara sosyal dayanakların yapıldığını ve bu dayanakların sürekli biçimde devam ettiğini söyledi. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, T.C. Kimlik numarasının son rakamına göre e-Devlet'ten başvuru yapılabilecek. Daha önce başvuru yapan ve ''Süreç Devam Ediyor'' yazan vatandaşlar ise il ve ilçelerindeki SYDV'lere müracaat ederek başvuru süreci hakkında bilgi alabilir. Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, T.C. Kimlik numarasının son rakamına göre e-Devlet'ten başvuru yapılabilecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Yapılan açıklamaya göre, online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, T.C. Kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar pazartesi, 2 olanlar salı, 4 olanlar çarşamba, 6 olanlar perşembe ve 8 olanlar cuma günleri başvuru yapabilecek. Cumartesi ve pazar günleri ise isteyen herkes başvurabilecek.

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında, biz, bildiğiniz gibi pandemideki sosyal destek programımızı 3 faz hâlinde açıklamıştık; faz 1, faz 2, faz 3. Ve faz 3'te hiçbir ayrım yapmadan -her zamanki gibi sosyal yardımlarda- bütün vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvurabiliyorlar.

Dolayısıyla, esnaf olsun, diğer çalışanlarımız olsun, yani belli kategorilerdeki bütün çalışanlarımız olsun bu dönemde dönemsel ihtiyaç hâlinde olan bütün vatandaşlarımıza açık bir sistem gerçekleştirdik ve orada e-devlet üzerinden başvurarak… Faz 3 hâlâ açık sistemde dolayısıyla o sistem üzerinden devam edebiliyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR YAZANLAR...

Daha önce başvuru yapan ve Süreç Devam Ediyor yazan vatandaşlar ise il ve ilçelerindeki SYDV'lere müracaat ederek başvuru süreci hakkında bilgi alabilir.

BAŞVURU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na değerlendirmeler iletiliyor.

1000 TL YARDIM ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIYOR?

1000 TL pandemi yardım başvuru sırasında IBAN bilgilerini başvuru formuna ekleyen vatandaşların ödemeleri hesaplarına yapılacak. IBAN bilgisini girmeyenlere ise PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yeni bin liralık desteğe düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışırken işsiz kalıp gelirinden olanlar başvuracak. Her evden bir kişinin başvurması yeterli olacak. Destek hane başına ödenecek.

KİMLER BAŞVURAMAZ?

Bu destekten düzenli geliri olan kamu işçileri, memurlar, emekliler, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar yararlanamayacak. Daha önce bin liralık destekten yararlananlar da başvuru yapamayacak. İlk kez destekten yararlananlar başvuru yapabilecek.

BAŞVURUDA NEYE BAKILIYOR?

'Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız işyerindeki durumunuz nedir? (ücretli, yevmiye, aile şirketi vs)', 'Aylık toplam geliriniz ne kadar?', 'Kiracı mısınız? Kiranız ne kadar?', 'Su, elektrik ve doğalgaz faturanız kaç lira?'

KİMLER BAŞVURACAK?

Düzenli geliri olmayanlar, yevmiye ile çalışan işsizler, her haneden bir kişi.

KİMLER ALAMAYACAK?

Kamu işçileri, memurlar, emekliler, kısa çalışma, işsizlik maaşı gibi desteklerden yararlananlar, daha önce destekten yararlananlar.

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET EKRANI

PANDEMİ SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI