17 Şubat Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank getiri tablosu! 32 günlük faizle vadeli mevduat faiz kazancı...

Pandemi zamanında bankada parası olanlara bankaların özel kampanyaları olmuş bir dönem e vadeli mevduat hesabı olanlara çok düşük faiz oranları verilmişti. Daha sora faiz oranları tekrar değişmişti. Bu anlamda Ziraat Bakası mevduat faiz oranları yüzde 15.50 iken. Vakıfbank Arı Hesabı Tanışma faiz oranı ise yüzde 16.50 civarında seyrediyor.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2021, 11:29 Güncelleme 16 Mayıs 2021, 13:14
17 Şubat Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank getiri tablosu! 32 günlük faizle vadeli mevduat faiz kazancı...

İÇİNDEKİLER

Birikimini bankada tutanlar için 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları büyük bir hızla yükselişe geçti. Kasım ayı başında bankaların verdiği hoş geldin faizinin özellikle e-vadeli hesap açanlara yüksek faiz vermesi yatırımcıyı endişelendirmişti. Vadeli hesap faiz oranlarının düşmesiyle yatırımcılar alternatif kanallar aramaya başladı. Şubat ayında ise vadeli mevduat oranı faizleri tavan yapmış durumda.

ŞUBAT'TA 32 GÜNLÜK EN YÜKSEK MEVDUAT FAİZ ORANLARI

Bankalar 32 günlük mevduata verdikleri faiz oranlarını güncellemeye başladı. Temmuz ayı sonunda bankaların verdiği hoş geldin faizinin özellikle e-vadeli hesap açanlara yüksek faiz vermesi yatırımcıyı endişelendirdi. Peki bankada parası olanlar hangi fonlara yatırım yapmalı? Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi indirimi derken bankalar tekrar vadeli mevduata faiz oranlarını yükseltti.

32 günlük azami faiz veren banka yüzde 18.75 oranı ile Alternatif Bank oldu. Bu bankayı QNB Finansbank takip etti. Yüzde 16.75 seviyesinden yüzde 18 seviyesine çıkarılan faiz ile birlikte aynı oranı uygulayan ING Bank, Burgan Bank, Fibabanka ve Etkin Bank N Kolay Tahvil hesabı Türk Lirası için azami faiz veren bankalar listesinde yer aldı.

Ziraat Bakası mevduat faiz oranları yüzde 15.50

Vakıfbank Arı Hesabı Tanışma faiz oranı ise yüzde 16.50

ŞUBAT AYI 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUATA EN FAZLA FAİZ VEREN BANKALAR HANGİSİ?

Şubat 2021 ayından en yüksek faiz oranını veren banka geçen aya göre güncellendi.

Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Vadeli mevduat hesabı ile kazanç elde etmenin en büyük avantajı risksiz oluşu. Paranızı vadeye koyarken vade bitiminde elinize ne kadar para geçeceğini bilirsiniz. Riskten hoşlanmayan bir yatırımcı iseniz vadeli mevduat hesabı sizin için en ideal yatırım aracı olacaktır.

Mevduat Faiz Oranları

Vadeli mevduat faiz oranları bankadan bankaya değişir. Bu oranlar belli olduğu ve hesaplama yapma olanağınız olduğu için vade bitiminde, bankanın sunduğu faiz oranına göre, elinize ne kadar faiz getirisi geçeceğini bilirsiniz.