40.000 TL veriliyor! Kime ne kadar barınma yardımı yapılıyor? Başvuru şartları neler?

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destekler arasında yer alan ve vatandaşlar tarafından bilinmeyen desteklerden bir tanesi de betonarme ev parası. Bu yardım parası 40.000 TL kadar ödenmekte olup başvuru işlemleri ise Aile Bakanlığı birimlerinden yapılıyor. Ev yardım parası ödemelerinin nasıl ve hangi şartlarda yapıldığını da sizlerle paylaşıyoruz. Evinizin oturulamaz derecede eski olduğu tespit edildikten sonra hane halkı içinden 18 yaşını doldurmuş bir kişi T.C. kimlik kartı ile beraber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetkili il ve ilçe birimlerine yardım başvurusu yapabilir.

Giriş Tarihi 15 Şubat 2021, 08:25 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 13:32
40.000 TL veriliyor! Kime ne kadar barınma yardımı yapılıyor? Başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Sağlıksız, makûs şartlarda, yaşanması güç zamanda kalan vatandaşlara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı barınma destekleri sağlıyor. Barınma Destekleri, Aile Bakanlığı'nın Sosyal Destekler Şehir Müdürlüğü müesseseyi üzerinden vatandaşlara eriştiriliyor. Ailelerin daha iyi ve sağlıklı olarak hayatlarını sürdürmeleri için sağlanan barınma destekleri ise dört alanda veriliyor.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN 4 BARINMA YARDIMI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan barınma yardımları ve ödenen rakamlar şu şekilde;

* Betonarme Ev Yapacaklar için 40.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Prefabrik için 30.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Ev Bakım Onarım Tadilatları için 20.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Ev Eşyası Alacaklar için 5.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

BAKANLIĞIN SİTESİNDE YER ALAN BAŞVURU ŞARTI AÇIKLAMASI

Barınma Yardımları vatandaşların ihtiyaç sahibi olma durumlarına göre ödenir. Gelir testi sonucuna göre ödenen yardımların onay verilmesi için sağlanması gereken şart şu şekilde;

"Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma"

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan yardımlar için vatandaşlar Kaymakamlıklara gidecekler. Burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yazılı başvuruda bulunacaklar. Başvuruların ardından inceleme süreci başlayacak. İnceleme sonucu olumlu olan vatandaşlar için barınma yardımı sağlanacak.