Son dakika: Önlemler sonuç verdi: Dolar 6 ayın dibinde! 5 Şubat dolar kuru...

Gelen son dakika haberine göre, Doların küresel piyasalardaki yükselişinin aksine Türk Lirası karşısındaki düşüşü devam ediyor. Hükümetin art arda açıkladığı önlemler ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın hayata geçirdiği sıkı para politikası hareketinin de biraraya gelmesi doları Türk Lirası karşısında son 6 ayın dibine çekti. Dolar 4 Şubat'ta TL karşısında 7.09 ile düşüş eğilimini sürdürdü. İşte Dolar/TL'de son durum...

Giriş Tarihi 05 Şubat 2021, 07:01 Güncelleme 05 Şubat 2021, 07:01
Son dakika: Önlemler sonuç verdi: Dolar 6 ayın dibinde! 5 Şubat dolar kuru...

İÇİNDEKİLER

Gelen son dakika haberine göre, Doların küresel piyasalardaki yükselişinin aksine Türk Lirası karşısındaki düşüşü devam ediyor.

Hükümetin art arda açıkladığı önlemler ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın hayata geçirdiği sıkı para politikası hareketinin de bir araya gelmesi doları Türk Lirası karşısında son 6 ayın dibine çekti.

Dolar 4 Şubat'ta TL karşısında 7.09 ile düşüş eğilimini sürdürdü.

Euro ise 8.21 TL ile 11 Ağustos 2020'dan bu yana en düşük seviyeyi indi.

GRAM ALTINDA DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR


Türkiye'ye yönelik risk algısının azalması ve hızlanan yabancı girişi risk primini de düşürdü.

5 yıllık CDS'ler 295 baz puan ile Şubat 2020'den bu yana ilk kez 300 seviyesinin altını gördü.

Öte yandan altının küresel bazda değer kaybı ve içeride de doların düşmesinin etkisiyle gram altının fiyatı da temmuzdan bu yana ilk kez 420 liranın altına geriledi.

Türk Lirası'ndaki güçlü seyir, yerli yatırımcıyı da döviz satışına yöneltti. Yerlilerin döviz hesapları 22-29 Ocak haftasında 1 milyar 50 milyon dolar azalarak 235 milyar dolara geriledi.

YENİ HEDEF 6.85 TL


Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan, TL'nin rakiplerine göre iyi bir performans göstermeye devam ettiğini belirterek, "Ocak enflasyonundan sonra da, Merkez Bankası'nın enflasyona karşı yeterince sıkı kalmaya devam etmesi beklenen politika uygulamaları TL'nin değer kazancı açısından ana dayanak noktası durumunda" dedi.

Analistler, yabancı kurumların da TL lehine pozisyon almaya devam ettiğini belirterek, doların 6.85 TL'ye gerileyebileceği görüşünde.