Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Uzman isimden altın yatırımcılarına flaş uyarı!

Koronavirüs nedeniyle rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları aşı açıklamaları ve son olarak Merkez Bankası’nın faiz kararı ile birlikte düştü. Altın yatırımı yapmak isteyen ya da düğünü olanlar altın fiyatları düşecek mi sorusunun cevabını ararken İslam Memiş’ten uyarı geldi. Peki altın yükselecek mi düşecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 24 Ocak 2021, 17:26 Güncelleme 24 Ocak 2021, 17:31
Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Uzman isimden altın yatırımcılarına flaş uyarı!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Joe Biden'in görevi devralmasıyla gram altın fiyatları hareketlendi. TCMB'nin faiz kararını sabit tutmasının ardından gram altın fiyatı düşüşe geçti.

Altının ons fiyatının tekrar hareketlenmesi ile uzmanlardan altın tahminleri araştırmasını yapan vatandaşlar, heyecanla altın fiyatlarının düşmesini bekliyor. Fiyatlardan dolayı artık çeyrek altın dahi alamayan vatandaşlar gram altına yöneldi.

Altın ne kadar oldu merak edenler için 24 Ocak 2021 Pazar anlık altın kuru detaylar haberimizde. Altın fiyatlarında son durum nasıl?

BİR GRAM ALTIN NE KADAR?
Gram altının fiyatı ABD Başkanı Joe Biden'ın 20 Ocak'ta görevi devralmasının ardından yükselişe geçti. Ardından 21 Ocak'ta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın sabit faiz kararı gelince fiyatlar tekrar düşey yönde seyretti. Gram altının önceki kapanış fiyatı 443,16 lira oldu. Gram altın haftayı yüzde -0,28 düşüşle kapattı. Altının ons fiyatındaki hareketliliğe karşın dolar kurundaki dalgalanma ile dengelenen gram altın satış fiyatı güncellenmeye devam ediyor. Peki 24 Ocak 2021 Pazar gram altın ne kadar?

GRAM ALTIN SATIŞ FİYATI: 441,91 TL

GRAM ALTIN ALIŞ FİYATI: 441,81 TL

BİR ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Bugün haftanın son tatil gününde altının ons fiyatı, 2 bin dolar seviyesinin altında 1.854,56 seviyesinde kaldı. Çeyrek altının önceki kapanış fiyatı 733,00 lira olmuştu. Çeyrek altın cuma gününü yüzde -0,14 düşüşle kapattı. Peki 24 Ocak 2021 Pazar çeyrek altının alış fiyatı ne kadar oldu?

ÇEYREK ALTIN SATIŞ FİYATI: 732,00 TL

ÇEYREK ALTIN ALIŞ FİYATI: 721,00 TL

BİR CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Bu hafta başı itibari ile altının ons fiyatındaki hareketlilik Cumhuriyet altının da hareketlenmesine neden oldu. Cumhuriyet altını önceki kapanış fiyatı 2.917,00 lira olmuştu. Cumhuriyet altını cuma gününü yüzde -0.17 düşüşle kapattı.24 Ocak 2021 Pazar bugün bir Cumhuriyet altını ne kadar?

CUMHURİYET ALTINI SATIŞ FİYATI: 2.912,00 TL

CUMHURİYET ALTINI ALIŞ FİYATI: 2.870,00 TL
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, düğün yapacak çiftlere ve altın borcu olanlara kritik tavsiyelerde bulundu.


Memiş, "Geçen yıl 50 bin liralık bir düğün alışverişi yapan bir vatandaş bugünlerde o 50 bin lirası 40 bin liraya düşmüş oldu." ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİDEN KENARA KOYUN"
Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Memiş, "Eşinize dostunuza götürülecek gram altınları şimdiden kenara koyun. Bugün 440 liradan gram altın almayan yaz aylarında 540 liraya alır." dedi.

"DÜĞÜN SEZONUNDA ARTIŞ BEKLİYORUZ"
Memiş, "Düğün sezonlarında ciddi bir artış bekliyoruz. Bu fiziki altın talebiyle birlikte de ister istemez fiyatlarda bir artış öngörüyoruz. Vatandaşlarımız bugünler bir alım fırsatı olarak değerlendirmeli." şeklinde konuştu.