Bankaların EFT, havale işlem ücretleri... Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti, Yapıkredi, Akbank EFT, havale ücretleri!

EFT ve Havale günlük yaşamda kullandığımız bankacılık işlemlerinden sadece ikisidir. Ama EFT ve Havale ücretinin ne kadar olduğu her daim merak edilmektedir. Bankaların verdikleri hizmete karşılık aldığı belirli ücretler kesmektedir. Ziraat Bankası EFT ücreti ve Ziraat Bankası havale ücreti hakkında detaylı bilgilere makalemizin devamından ulaşabilirsiniz. Bunun yanında hangi kanallar üzerinden, ne kadar masrafla havale ve EFT işlemlerinin gerçekleştirebileceğini öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2021, 08:17 Güncelleme 21 Ocak 2021, 08:17
Bankaların EFT, havale işlem ücretleri... Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti, Yapıkredi, Akbank EFT, havale ücretleri!

İÇİNDEKİLER

Açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT, farklı bankalar arasında gerçekleştirilen transfer işlemlerinde kullanılır. Bir örnekle açıklamak gerekirse X bankasında bulunan hesabınızdan Y bankasında bulunan bir hesaba para aktarımı yapmak istiyorsunuz. Bu durumda işlemleri EFT ile gerçekleştirmeniz gerekiyor. HalkBank, VakıfBank, Yapı Kredi, Akbank, Garanti Bankası, Kuveyt Türk Eft ücretleri, havale ücretleri bilgisine en kesin yoldan ulaşabileceğiniz bilgileri derledik. Ziraat EFT ücreti mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinde aynıdır. Bu iki kanaldan biri kullanıldığında 1000 Türk Lirası'na kadar olan EFT işlemleri için 1 TL komisyon alınmaktadır. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...


BDDK ve TCMB, işlem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla finansal tüketicilerden ve ticari müşterilerden bankaların alabileceği ücret ve komisyonlarında yapılan düzenleme bugün hayata geçti. Buna göre, banka müşterilerinden alınan havale ve EFT ücretleri düşürüldü. İnternetten ve mobilden 1.000 TL'ye kadar para göndermenin maliyeti 1 TL, 1.000 TL'den fazlaysa 2 TL olarak uygulanmaya başladı.

Açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT, farklı bankalar arasında gerçekleştirilen para transferidir. Örnekle; X bankasında bulunan hesabınızdan Y bankasında bulunan bir hesaba para göndermek istiyorsunuz. Bu noktada işlemleri EFT ile gerçekleştirmeniz gerekiyor.


Ziraat Bankası EFT Ücreti 2021

Ziraat Bankası EFT ücreti 2021 yılında yapılan güncellemeler sonrasında değişmiştir. Bu değişiklik neticesinde, Ziraat Bankası'ndan bir diğer bankaya para transferi yapacak olan kişilerin güncel ücretleri bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekmektedir. Elde edilen son verilere göre EFT yapmanın en hızlı ve güvenli yolu mobil bankacılık ve internet bankacılığıdır. Bunun yanında, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı kullanıldığında Ziraat EFT ücreti, diğer kanallara göre daha düşük olmaktadır.

EFT nedir?

Açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT, farklı bankalar arasında gerçekleştirilen transfer işlemlerinde kullanılır. Bir örnekle açıklamak gerekirse X bankasında bulunan hesabınızdan Y bankasında bulunan bir hesaba para aktarımı yapmak istiyorsunuz. Bu durumda işlemleri EFT ile gerçekleştirmeniz gerekiyor.

EFT ile gerçekleştirilen işlemlerde yalnızca belirli saatler arasında mümkün olur. EFT transferi saatleri bankaların prosedürleri ve çalışma sistemlerine göre değişiklik gösterir. Fakat genel olarak EFT işlemleri sabah 08:00'da başlar, banka mesailerinin sona erdiği 17:30 gibi son bulur.

Havale nedir?

Havale, aynı bankada bulunan hesaplar arasında gerçekleştirilen işlemlerde söz konusu olur. Yine örnekle açıklamak gerekirse X bankasında bulunan bir hesabınızdan para transferi gerçekleştireceksiniz. İşlemleri havale ile yürütmeniz için para göndereceğiniz hesabın da X bankasında bulunası gerekir.

EFT ve havale arasındaki fark nedir?

EFT ve havale arasındaki temel fark birinde hesapların aynı bankada olması gerekirken diğerinden böyle bir zorunluluk olmaması. Havale işlemlerinde para aktarımı aynı bankada olduğu için herhangi bir şekilde ücret ödemesi yapılmaz. Fakat EFT işlemlerinde belirli bir tutarda ücret ödemek gerekebilir. EFT işlemleri için ödenen ücret bankadan bankaya ve işlemin yapıldığı saate göre farklılık gösterir.

Bir diğer fark ise işlem saatlerinde. Havale işlemleri 7 gün 24 saat boyunca yapılabilir. EFT işlemlerinin ise yalnızca banka mesai saatleri arasında gerçekleştirilmesi mümkündür.