Gözler orada! Sosyal yardım (1000 TL pandemi para yardımı) başvuru sorgulama! 4. faz pandemi sosyal destek başladı mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 3. faz döneminin dinamik bir dönem olacağını ve diğer aşamalar gibi başlayıp bitmeyeceğini açıkladı. Türkiye genelinde milyonlarca aileye ekonomik katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri (1000 lira pandemi parası) süreci devam ediyor. Bu başvurular e-Devlet üzerinden alınırken aynı zamanda sorgulama işlemi de e-Devlet'ten yapılabiliyor. Başvurusu olumlu karşılanan kişilerin parası PTT'den teslim ediliyor. 3 faz sosyal yardımdan yararlanamayan vatandaşlar ise 4. faz olacak mı diye merak ediyorlar.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2021, 08:20 Güncelleme 21 Ocak 2021, 08:20
Gözler orada! Sosyal yardım 1000 TL pandemi para yardımı başvuru sorgulama! 4. faz pandemi sosyal destek başladı mı?

İÇİNDEKİLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi süresince ekonomik olarak mağdur olan vatandaşlara 1000 TL sosyal destek parası müracaat süreci başlatmıştı. Bakan Selçuk, faz 3'ün ise arz temelli olacağını aktarmış ve akabinde e-devlet üzerinden yurttaşlar müracaatlarını yapmışlardı. Müracaat yapan vatandaşlar sosyal destek parasının kendilerine isabet edip etmediğini e-Devlet üzerinden kontrol edebilir. Başvuran kişinin hanesinde belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır. Peki 4. faz pandemi sosyal destek başladı mı, var mı? İşte sosyal yardım (1000 TL pandemi para yardımı) başvuru sorgulama! Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

4. FAZ PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞLADI MI, VAR MI?

Bakanlık, e-Devlet üzerinden yapılacak 1000 lira nakdi desteğe ilişkin başvuru kıstaslarını şöyle belirledi. Desteğin daha önce dağıtımı yapılan ilk iki fazında sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileleri merkeze alan Bakanlık, 3. fazda kapsamı genişletti. Buna göre, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar Faz 3'e başvuruda bulunabiliyor.

Ayrıca, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvuruları değerlendirmeye alınmıyor. Bu kıstasların dışında olan tüm haneler destek için başvurabilir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 3. faz döneminin dinamik bir dönem olacağını ve diğer aşamalar gibi başlayıp bitmeyeceğini açıkladı. 1000 TL sosyal yardım başvurusu toplamda 3 adımdan oluşmaktadır. Başvuru ekranına sayfanın altından ulaşabilirsiniz.

İlk adımda TC Kimlik Numarası, isim soyisim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışııyorsa aylık toplam maaş, sosyal yardım alınıp alınmadığı, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, aylık fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgiler talep edilecek.
Bu işlemlerin ardından devam et butonuna basılacak.

Sonraki sayfada bilgiler kontrol edildikten sonra işlem tamamlanacak.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Pandemi 3. Faz sonuçları, E-Devlet üzerinden müracaatlarını gerçekleştiren vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara tahsis edilen pandemi sosyal destek ödemeleri, 1000 TL olarak hesaplara yatırılacak.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ