E-devlet üzerinden başvuranlara 960 TL ödenecek! Başvuru koşulları açıklandı

Milyonlara verilecek! E-devlet üzerinden başvuranlara 960 TL ödenecek! Devlet tarafından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara 960 TL'ye kadar kira yardımı yapılıyor. Başvurular ise e-devlet sistemi üzerinden alınıyor. Kira yardımı nasıl alınır sorusuna yanıt arayan vatandaşlar konuyla ilgili detaylı araştırma yapıyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara sağlanan yardımlardan bir tanesi olan kiracılara 960 TL kira yardımı detayları oldukça merak ediliyor. Peki, e-devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 18 Ocak 2021, 08:22 Güncelleme 30 Mart 2021, 13:59
E-devlet üzerinden başvuranlara 960 TL ödenecek! Başvuru koşulları açıklandı

İÇİNDEKİLER

Parasal olarak kasvetler yaşayan ailelere, kiralarının ödeyebilmeleri kastıyla çok rakamda müessese ve kuruluş tarafından kira desteği sağlanıyor. Aylık 960 lira kira 48 ay süresince kiracılara ödeniyor. Kira desteği e-devlet sistemi üzerinden müracaat yapılarak alınabiliyor. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlıklar eliyle yardıma ihtiyacı olan ve dar gelirli olan ailelere çok sayıda yardım yapılıyor. Genellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımlar, bazen ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bazen de nakdi oluyor. Ailelere verilen yardımlardan bir tanesi de 960 TL kira yardımı olarak geçiyor. Barınma temel bir ihtiyaç olduğu için kira parasını ödeyecek gücü olmayan ailelere belirli tutarlarda kira yardımı gerçekleştiriliyor.

E-DEVLET'TEN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapılarak alınabiliyor. E-devlet sistemindeki "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemleri tamamlanabiliyor. Vatandaşların merak ettiği kira yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak ilk önce T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Ardından açılmış olan pencerede "uygulamaya git" butonuna tıklanıyor. Sonrasında gelen ekranda "giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı ortaya çıkıyor. Bu ekranla ilgili de kontroller yapıldıktan sonra işleme devam edilebiliyor.

Aynı zamanda kira yardımı başvurusu nereye yapılır sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Devlet tarafından yapılan yardımların büyük bir kısmı Ail Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bakanlık ise bu işlemleri yapabilmek adına Kaymakamlıklardan destek alıyor. Kaymakamlıklar da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla beraber çalışıp kira yardımı verilecek olan kişilere ulaşıyor ve kira yardımının alınması sağlanıyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURU FORMU