Gaziray sözleşmesi imza töreni 22 Ocak'a ertelendi

Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi'nde 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajı için yapılacak sözleşmenin imza töreni 22 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2021, 22:38 Güncelleme 17 Ocak 2021, 22:44
Gaziray sözleşmesi imza töreni 22 Ocak’a ertelendi

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edinilen bilgiye göre, söz konusu sözleşmenin yarın Bakan Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı törenle Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanması planlanıyordu.

İmza töreni, 22 Ocak Cuma günü düzenlenecek.

Sözleşme kapsamında ilk 2 elektrikli tren setinin 24 ayda, tüm setlerin ise 28. ayın sonunda TÜRASAŞ tarafından Belediyeye teslim edilmesi planlanıyor.

Gaziray Projesi, 4 demir yolu hattı ve 16 istasyon binasının yanı sıra banliyö ve hızlı tren setlerine uygun depo binasının yapımını da içeriyor.

İstasyon binalarından 11'i tamamlanırken, 5'nin tamamlanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Ayrıca 25 kilometrelik güzergahın 20 kilometresi bitirildi, 5 kilometrelik kesimde ise aç-kapa inşaat çalışmaları devam ediyor.

Aç-kapa tünel ve elektromekanik işlerinin de yapımının sürdüğü projede yüzde 75 oranında fiziki ilerleme sağlandı.

GÜNDE 360 BİN KİŞİ TRANSFERİ

Projenin hayata geçirilmesiyle beraber GAZİRAY'da günlük 360 bin yolcunun taşınması hedefleniyor. Etap etap hayata geçirilecek projenin şu an için tamamlanma seviyesi yüzde 80'e ulaştı.

Projenin inşaat aşamasındaki çalışmalarından yerleşim yerlerinin etkilenmemesi için 5 kilometrelik alan yerin altından katedilecek. 1,5 saatlik yol 30 dakikaya düşecek.

GAZİRAY'ın ikinci etabını ise Başpınar-GATEM-Oduncular Sitesi arasındaki bölüm oluşturuyor.

Bu hat için de sinyalli ve elektrikli yeni demir yolu inşa ediliyor. Projenin bu etabı tamamlandığında halihazırda 1,5 saate ulaşılabilen Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasındaki seyahat süresi 30 dakikaya düşecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN