4.000-6.000 TL maaşla en az lise mezunu yüzlerce memur alımı başvuru şartları nedir? İşte 18 Ocak kadrolar ve ilanlar

4.000-6.000 TL maaşla... 4 Kurum yayımladıkları 5 ilan ile en az lise mezunu adaylar arasından kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. En az 4 bin TL maaşla yapılacak personel alımında başvuruya ilişkin detaylar sayfamızda... Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğunda ya da yıllık program içerisinde geçici işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumun teklifiyle Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınarak ve sözleşme yapılarak geçici olarak çalıştırılmasına karar verilen kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denir. 4-B olarak adlandırılırlar.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2021, 08:49 Güncelleme 18 Ocak 2021, 08:49
4.000-6.000 TL maaşla en az lise mezunu yüzlerce memur alımı başvuru şartları nedir? İşte 18 Ocak kadrolar ve ilanlar

İÇİNDEKİLER

4.000-6.000 TL maaşla... Farklı kamu kurumlarına en az lise mezunu adaylar arasından memur alımı yapılacak. 4 kurumun yayımladığı toplamda 5 ilana başvurular 18 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere yapılacak kamu personeli alımlarında başvuru detayları sayfamızda yer almaktadır. Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini yerine getirmek için görevlendirilenlere memur denir. 4-A olarak adlandırılırlar.

ALIM YAPILACAK KADROLAR VE ALIM YAPAN KURUMLAR

18 Ocak günü başvurusu başlayacak memur alımlarında kadrolar şu şekilde:

- Memur,

- CTE cezaevi katibi,

- Kamu İhale Uzman Yardımcısı

- Öğretmen

- Defterdarlık Uzman Yardımcısı

Alım yapan kurumlar ise şu şekilde:

- Hazine ve Maliye Bakanlığı

- Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

- Tillo Belediyesi,

- Kamu İhale Kurumu


Kamu Personeli Nedir?

Bir kamu kurum ve kuruluşunda belli bir ücretle, belirlenmiş bir kadro ya da pozisyonda çalıştırılan kişilerin tümüne kamu personeli denir.

Kamu Personeli Kimlerdir?

657 sayılı yasanın 4. maddesine göre aşağıdakilerin tümü kamu personeli olarak adlandırılmaktadır.

Memur
Sözleşmeli personel
Geçici personel
İşçi

Memur

Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini yerine getirmek için görevlendirilenlere memur denir. 4-A olarak adlandırılırlar.

Sözleşmeli Personel

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğunda ya da yıllık program içerisinde geçici işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumun teklifiyle Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınarak ve sözleşme yapılarak geçici olarak çalıştırılmasına karar verilen kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denir. 4-B olarak adlandırılırlar.