2021 Emekli ikramiye tarihleri! Emekli maaş promosyonu 2021 ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli için 2021 kazanç takvimi netleşti. Emekliler, bu yıl 2 kez zam, 2 kez bayram ikramiyesi alacak. Ayrıca emeklilerin büyük çoğunluğuna Temmuz'dan itibaren ikinci promosyon ödemeleri başlayacak. Bu gelişmelerin ardından binlerce emekli vatandaş bu yıl 2021 yılının ilk 6 aylık diliminde alacakları zam oranını araştırmaya başladı. Peki, Emeklinin 2021 bayram ikramiye tarihleri belli oldu mu? Emekliye promosyon ne kadar olacak? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 12 Ocak 2021, 11:46 Güncelleme 12 Ocak 2021, 13:46
2021 Emekli ikramiye tarihleri! Emekli maaş promosyonu 2021 ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

İÇİNDEKİLER

Her yıl düzenli olarak emeklilere devlet tarafından emekli ikramiyesi verilmektedir. Ramazan ve kurban bayramı öncesi verilen bu ikramiyeler ile birlikte emeklilerin ihtiyaçlarını karşılaması hedeflenmektedir. 1000 TL olarak belirlenen emekli ikramiyesinin zamlanması beklenmektedir. Bu konu hakkında kanun tasarısının meclise sunulması beklenirken bu durum gerçekleşti. Yaklaşan kurban bayramı öncesi yatırılacağı açıklanan emekli ikramiyeler, 17-28 Temmuz arasındaki tarihlerde yatırılmaya başlanacak.

EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

1000 TL olarak yapılan emeklilik ikramiyelerine zam beklentisi her geçen gün daha çok artmaktadır. Yaşanılan pandemi süreci ile birlikte maddi zorluklar yaşamaya başlayan emekliler, emekli ikramiyesine yapılacak zam ile birlikte rahat bir nefes almayı hedefliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun tasarısı olarak sunulan yeni emekli ikramiyesi hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Tasarı olarak bulunan zam konusu yürürlüğe girmesi halinde ikramiyeler 500 TL artarak 1500 TL'yi bulacak. Herkes yapılması beklenen bu zam ile ilgili resmi açıklama yapılmazken, 500 TL'lik ikramiyeden herkesin yararlanıp yararlanmayacağı büyük merak konusu oldu.



KİMLER YARARLANABİLECEK?

Bayram ikramiyesi alan kişiler devlet tarafından belirlenen şartları yerine getiren kişilerdir. Bu kişiler şu şekildedir:

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklisi olan kişiler, Ölüm aylığı alan kişiler, Şehit yakınları ve gazi olan kişiler, Şeref aylığı alan kişiler, Geçici köy korucuları, Harp malullüğü alan er ve erbaşlar, Savaş gazileri, Şampiyon sporcular, Terörden zarar görmesi nedeniyle aylığa bağlanmış olan kişiler.

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI! ÖDEMELER BİRLİKTE YATACAK!

Kurban bayramı öncesi yapılacak olan emekli ikramiye ödemeleri hakkında açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli maaşları ile ikramiyelerin beraber yatırılacağını duyurdu. Ödemelerini toplu alacak olan emekliler için bir diğer açıklama ise Ziraat Bankası'ndan geldi. Açıklamada bulunan banka, emeklilerin aaşlarını ne zaman alacağını resmi intenet sitesinden açıkladı.

2020'de pek çok kazanç elde eden emekliler, gözünü bu yıla çevirdi.

Emekliler, bu yıl 2 kez zam, 2 kez bayram ikramiyesi alacak. Ayrıca bazı emekliler için promosyon imkanı da olacak. Emekliler, ilk kazancı bu ay elde edecek. SSK ve Bağ- Kur'lulara 2020'nin ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.

Memur emeklilerine ise yüzde 3 zam ve 2020'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısmı kadar fark verilecek.

Temmuz'da ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılırken, memur emeklilerine yüzde 3 artış ve Ocak- Haziran'da TÜFE yüzde 3'ü aşarsa fark yansıtılacak.

İKRAMİYE TARİHİ BELLİ

Tüm emeklilere bu yıl da iki kez bayram ikramiyesi ödenecek.

Tutarlarda değişiklik yapılmazsa 1.000'er lira ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 10-12 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 12-16 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Ayrıca bazı emekliler için 2021 promosyon yılı olacak. 3 yıllık taahhüt süresi dolanlar ve emekli aylığı bağlananlar promosyon alabilecek. En az promosyon maaşa göre 500, 625, 750 lira olacak.

İsteyenler bankaların düzenlediği kampanyalarla daha yüksek promosyon imkanlarını değerlendirebilecek.

MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME YILI

Memurların ve memur emeklilerinin 2 yıllık mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmelerin karara bağlanacağı toplu sözleşme Ağustos'ta yapılacak.