Bankada paranız varsa aman dikkat! Kritik uyarı! Paralarınız devredilecek! Ziraat Bankası, Akbank...

Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesaplar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2021, 08:39 Güncelleme 21 Mart 2021, 10:01
Bankada paranız varsa aman dikkat! Kritik uyarı! Paralarınız devredilecek! Ziraat Bankası, Akbank...

İÇİNDEKİLER

Bankada paranız varsa aman dikkat! Paralarınız devredilecek! Zaman aşımına uğrayan hesapları kapatmayan vatandaşların mevduatları TMSF'ye devrediliyor. Vatandaşlar, zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını Türkiye Bankalar Birliği'nin her yıl şubat ayında aktif hale getirdiği www.zamanasimi.org/tbb sitesindeki arama motorunu kullanarak öğrenebiliyor. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

2021 YILI ZİRAAT BANKASI ZAMAN AŞIMI AÇIKLAMASI

27 Şubat 2015 tarih ve 29280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliğinin 24. maddesinde "Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve Yatırımcı Tazmin Merkezine (YTM) gelir kaydedilir" denilmektedir.

Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin YTM'ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmekte olup, listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması halinde yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezine devredilecektir.

ZAMANAŞIMINA UĞRAYAN HESAPLARA NE OLUYOR?

hesap sahibi ya da mirasçıları tarafından bir talep olmaması durumunda, her türlü mevduat, emanet ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrediliyor.

ZAMANAŞIMINA UĞRAYAN MEVDUAT NASIL GERİ ALINIR?

Zamanaşımına uğramış hesaplar için 50 TL üzerindeki her türlü mevduat sahibi kişilerin bankalar tarafından iadeli taahhütlü mektupla uyarılması zorunludur. Hesapta bulunan para için başvuru yapılmadığı takdirde TMSF'ye devrinin gerçekleşeceğini bildirmekle yükümlüdür. Ancak ilgili mevduat 50 TL altındaysa bankalar Şubat ayından itibaren kendi internet sitelerinde bu hesapları ilan etmek zorundadır. Ek olarak, tirajı en yüksek iki gazeteye de kendi internet sitesinde listelerin bulunduğunu ve hak sahiplerinin kontrol etmesi gerektiğini açıklayan bir ilan verir. İnternet sitelerinde ilan edilen listeler, bankalar tarafından eş zamanlı olarak ayrıca TMSF'ye gönderilir.