E devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 yılı kiracılara 960 TL ödeme! Kimler kira yardım başvurusu yapabilir?

Devlet tarafından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara 960 TL'ye kadar kira yardımı yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde araştırılmaya başlanan kira yardımı nasıl alınır, başvuru için şartlar neler? Başvurular ise e-devlet sistemi üzerinden alınıyor. Kira yardımı nasıl alınır sorusuna yanıt arayan vatandaşlar konuyla ilgili detaylı araştırma yapıyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara sağlanan yardımlardan bir tanesi olan kiracılara 960 TL kira yardımı detayları oldukça merak ediliyor. Daha önce de verilen kira yardımı bu dönemde yoğun ilgi görüyor. Barınma temel ihtiyacımızdır.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2021, 08:48 Güncelleme 07 Ocak 2021, 08:48
E devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 yılı kiracılara 960 TL ödeme! Kimler kira yardım başvurusu yapabilir?

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken pek çok vatandaşın kirada olduğu ve gelirlerinin düşmesi ile birlikte kiralarını ödemekte zorlandıkları ortaya çıkmıştı. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koronavirüs pandemisi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere pek çok yardım yapmaktadır. Bakanlığın yaptığı yardımlardan bir tanesi de kira desteğidir. Bu destek kirasını ödemekte zorlanan ve Koronavirüs salgını nedeniyle çalışamayan kişilere verilmektedir. Bakanlık tarafından verilen kira yardımı 960 TL olarak belirlenmiştir. Kira yardımları pandemi sürecinin yanı sıra kentsel dönüşüm kapsamında evleri olan kişilere de verilmektedir. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlıklar eliyle yardıma ihtiyacı olan ve dar gelirli olan ailelere çok sayıda yardım yapılıyor. Genellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımlar, bazen ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bazen de nakdi oluyor. Ailelere verilen yardımlardan bir tanesi de 960 TL kira yardımı olarak geçiyor. Barınma temel bir ihtiyaç olduğu için kira parasını ödeyecek gücü olmayan ailelere belirli tutarlarda kira yardımı gerçekleştiriliyor.

E-DEVLET'TEN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapılarak alınabiliyor. E-devlet sistemindeki "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemleri tamamlanabiliyor. Vatandaşların merak ettiği kira yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak ilk önce T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Ardından açılmış olan pencerede "uygulamaya git" butonuna tıklanıyor. Sonrasında gelen ekranda "giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı ortaya çıkıyor. Bu ekranla ilgili de kontroller yapıldıktan sonra işleme devam edilebiliyor.

Aynı zamanda kira yardımı başvurusu nereye yapılır sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Devlet tarafından yapılan yardımların büyük bir kısmı Ail Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bakanlık ise bu işlemleri yapabilmek adına Kaymakamlıklardan destek alıyor. Kaymakamlıklar da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla beraber çalışıp kira yardımı verilecek olan kişilere ulaşıyor ve kira yardımının alınması sağlanıyor.

KİRA YARDIM PARASI NE KADAR?

Kira yardımı isteyen vatandaşlar, bulundukları ilçenin kaymakamlığının bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunuyor. Bu nedenle kira yardımı vatandaşın ikamet ettiği ile göre farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla kimi büyük şehirlerde kira yardım parası 960 liraya kadar çıkabiliyor.

KİRA YARDIMI YAPAN KURUMLAR

Maddi olarak sıkıntılar yaşayan ailelere, kiralarının ödeyebilmeleri maksadıyla çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı sağlanıyor. İşte kira yardımı yapan kuruluşlar ve kurumlar:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
Belediyeler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL'ye kadar kira yardımı yapılabiliyor.)
Sivil Toplum Kuruluşları
Özel vakıf ve dernekler
Gönüllü kuruluşlar
Şahıslar

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

T.C. kimlik fotokopisi
İkametgah belgesi
Gelir belgesi
Muhtardan alınan fakirlik kağıdı

KİRA YARDIMI BAŞVURU FORMU

Hazırlanan bu evraklarla beraber SYDV'lere gidilip başvuruda bulunmak mümkün. Bunlara ek olarak kira yardımı talebinde bulunulduğuna dair dilekçe de hazırlamak gerekiyor. Başvuru esnasında başvuruyu yapan vatandaşlara ailedeki fertlerle alakalı sorular sorulabiliyor. Kimi zaman vakfın bünyesinde yer alan kurul, yerinde inceleme yapabiliyor. Yapılan incelemeler ile ailenin sürdüğü yaşama bakılıyor. İncelemelerin neticesinde mütevelli heyet tarafından rapor hazırlanıyor.

E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU