4D'li taşeron işçi en düşük maaş... Taşeronlar için maaş zammında baya sevindiren haber!

Taşeronlar için maaş zammında herkesi oldukça sevindiren gelişme! 4D'li taşeron işçi en düşük maaş belli oldu. Yaşadığımız bu süreç içerisinde oldukça sorun yaşayan 4D'li belediye taşeronları içinde 2021 ücret zammı için oldukça coşturucu gelişmeler yaşandı.

Giriş Tarihi 04 Ocak 2021, 11:23 Güncelleme 11 Ocak 2021, 15:12
4D’li taşeron işçi en düşük maaş... Taşeronlar için maaş zammında baya sevindiren haber!

İÇİNDEKİLER

Taşeronlar için maaş zammında herkesi oldukça sevindiren gelişme! 2021 yılının ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde hem özel sektör hem kamu çalışanları hem de emekli ücretlerinde güncellemeler yapılmaya başlandı. Taşeronları da oldukça etkileyen ücret güncellemesini milyonlarca insan bekliyor. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

Yüzdelik dilim, zammı ve ek ödeme…

4D taşeron işçiler için bu süreçlerde ön planda tutulan durumların en başlarında maaş zamları geliyor. Türk iş kapsamında gelen talepler günümüzde yüzde 8 ila 10 arasında olurken bu durumda yüzde 15 ve 17,5 bandı da dikkatleri çekiyor. Maaş zamlarının yanı sıra yüzdelik dilim düzenleme konuları da oldukça ön planda tutuluyor.

Toplu iş sözleşmeleri kapsamında vatandaşların kadrolu yaşama geçmeden daha önce maaşlarına gelen düzenlemeleri ilgilendiren yüzdelik dilimleri de masada yer alması talep edilen durumlar arasında. Beklenen taleplerden bir diğeri de eğitim, düğün ya da benzer alanlarda yapılacak olan ikramiyelerin yanı sıra ek ödeme ile ilgili ekonomik durumlardaki güncellemeler üzerinde oluyor.

MAAŞ ZAM ORANLARI YÜZDE KAÇ OLACAK?

4/D'li personellerin 2020 yılı sonunda en büyük beklentileri maaş zam oranlarına yönelik olacak.

Uzun süredir her 6 ayda bir yüzde 4 zam alan işçiler alım güçlerinin düştüğünü bildirerek yüksek orandan zam talep ediyorlar. Ne Çalışma Bakanlığı ne de yetkili sendika herhangi bir açıklamada bulunmazken en düşük zam oranı için 2021 enflasyon hedefi yüzde 8.5 oranı üzerinde duruluyor. En yüksek oran için ise yüzde 15, yüzde 17.5 oranları sıkça konuşuluyor.

TAŞERONA YÜZDE 16 ZAM MI VAR?

Asgari ücret için masada yüzde 16 zam iddiası bulunuyor. Enflasyon oranlarının yılsonunda yüzde 12 bandında olacağı pandemi süreci gibi etmenler nedeniyle çalışanlara yüzde 4'lük bir refah payı sunulacağı iddia edildi. Eğer bu iddia gerçekleşirse asgari ücret yüzde 16 oranında artacak. Bu oran taşeron işçiler için belirleyici rakam olabilir.