Kaçırılmayacak fırsat! Bakanlıktan satılık araba! Listeye yenileri eklendi! Hepsi 100 bin liranın altında

Dünyayı ele geçiren yeni tip koronavirüs nedeniyle sıfır araç üretiminin durması araç sahibi olmak isteyenlerin ikinci el otomobillere yönelmesine neden oldu. Talep artışının ardından ikinci elde fiyat artışı yaşandı. Araç sahibi olmak isteyen ancak yeterli parası bulunmayanlar ucuz araç arayışına girdi. Ticaret Bakanlığı, e-ihale sistemi ile birçok arabayı satışa çıkardı. Peki, e-ihale girişi nasıl yapılır? İşte kaçırılmayacak ucuzluktaki o araçlar…

Giriş Tarihi 27 Aralık 2020, 17:35 Güncelleme 27 Aralık 2020, 17:40
Kaçırılmayacak fırsat! Bakanlıktan satılık araba! Listeye yenileri eklendi! Hepsi 100 bin liranın altında

İÇİNDEKİLER

Ticaret Bakanlığı, gümrük ya da diğer sorunlarla el koyduğu araçları, internet üzerinden e-ihale usulüyle satmaya devam ediyor. Listesini yeniden yenileyen bakanlık birçok markanın otomobillerini piyasa değerinin çok altında satışa çıkarıyor.

E-ihale nedir? E-ihale girişi nasıl yapılır? Şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ticaret Bakanlığı gümrüğe takılan yüzlerce aracın e-ihale yöntemiyle satışa sunulacağını duyurmasının ardından e-ihale'ye ziyaret arttı. İşte e-ihaledeki ucuz araçlar….

2007 BMW X5 3.0D – 50 bin tl

2012 FORD FİESTA TREND 1.4 TDCİ – 60 bin tl

2003 ALFA ROMEO 156 – 83 bin tl

2004 JAGUAR X TYPE – 88 bin tl

2005 MERCEDES A160 CDI – 46 bin tl

2006 NISSAN NOTE - 85.100

2005 KIA CARNIVAL- 75 bin tl

2010 MODEL TOYOTA AVENSİS – 99 bin tl

E-İHALE GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
www.eihale.gov.tr adresi üzerinden, Üye ol butonu yardımıyla sisteme girişte kullanacağınız kullanıcınızı oluşturarak E-İhale sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-devlet üzerinden de TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

İhale başlangıç bedeli araçlar için satışa esas bedelin yüzde 75'idir.

İhaleye yönelik şartlar okunarak satın alma işlemleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca sadece şase veya karoseri kalmış olan araçları da alarak sıfır araba almak için hurda indirimi avantajı sağlanabiliyor.

Beğenilen arabanın ekspertiz raporuna bakmayı ya da görme imkanı varsa arabayı gidip görmenizde fayda var.

E-İHALE NEDİR?
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve ona mal veya hizmet satmak isteyen birden çok şirketin olduğu durumlarda kullanılır.

600 binin üzerinde kullanıcısı bulunan e-ihale sistemiyle 2014'ten bugüne kadar Türkiye'de 26 bin 486 araç ve 13 bin 522 eşya satıldı. Sistem hakkında bilgi veren Erenköy Tasfiye İşletme Müdürü Gülten Kılınç, "Ticaret Bakanlığı'na bağ olarak Türkiye çapında Tasfiye İşletme Müdürlükleri olarak gümrükte kalan malların tasfiye ve satışını yapmak üzere tüm malların eşya ve araçların ekonomiye kazandırılmak için kurulmuş bir kuruluşuz. Gümrükte kalan tasfiyelik eşya ve araçların en etkin ve ulaşılabilir boyutta yapılabilecek bir modeldir e-ihale sistemi.

E-ihale, eihale.gov.tr sitesinden, mobil uygulamadan ve e-devletten rahatlıkla girilebilinir. eihale.gov.tr adresinden gerçek ve tüzel kişiler Türkiye'de yerleşik olarak ücretsiz üyelik yapabilirler" dedi.