3 bankadan kredi ve kredi kartı borcu olana iyi haber-işte borç kapatma başvurusu

Borç demek yük demektir. Zaten hayatın farklı zorlukları sizi yorarken bir de parasal olarak borçlanmak yükünüzü artıracaktır. Eğer farklı bankalara borcunuz varsa aylık birden fazla ödeme yüküyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bundan dolayı bankalara olan borçlarınızı tek bir banka çatısı altına toplamanızda fayda vardır. 3 banka tarafından bir açıklama yapıldı.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2020, 08:26 Güncelleme 25 Şubat 2021, 12:10
3 bankadan kredi ve kredi kartı borcu olana iyi haber-işte borç kapatma başvurusu

İÇİNDEKİLER

Farklı bankalardan kredi çekip kullanan kişiler, bu borçlarını tek bir çatı altına toplamak istemektedirler. Hal böyle olunca bankaların bu tip müşterilerine özel bazı avantajları bulunuyor. Dağınık banka borçları olan banka müşterileri borç kapatma kredisi ile tek bir bankaya ödeme yaparak, daha düşük faiz oranları ile ödemeye olanak sağlayan bir bankacılık ürünü olarak tanımlayabiliriz.

EN UYGUN FAİZİ VEREN 3 BANKA

Resmi internet sayfalarına baktığımızda borç kapatma kredisi veren bankaların bu kredileri 1,35 ile 1.50 araısnda faiz oranları ile verdiği görülüyor. TEB, İNG ve İş Bankası'nın açıklamalarına göre kredinin 36 vadeye kadar verileceği bildirildi.

NEDEN 36 AY SINIRI VAR?

BDDK , pandemi sürecinde 60 aya kadar çıkardığı kredi vade sayısını geçtiğimiz ay aldığı karar ile 36 aya kadar düşürdü. Bankalar, ihtiyaç kredilerini en fazla 36 ay vadeye kadar verebiliyor.

TEB FAİZ ORANI VE HESAPLAMA

TEB'in borç kapatma kredisi açıklamasına baktığımızda kredinin 1.35 faiz oranı ile verildiği görülüyor. 36 ay vade ile 50 bin TL borç kapatma kredisi çekmek isteyen vatandaşlar, ayda 1844 TL ödeme yapacak ve 3 yılın sonunda toplamda 66 bin 632 TL ödeme yapılmış olacak.

İNG BANK

İNG Bank tarafından yayımlanan borç kapatma kredisine baktığımızda ise faiz oranının 1,49 oranında olduğu görüldü. 1.49 faiz oranı ile 50 bin TL çekmek isteyen vatandaşlara 36 ay vadeye kadar bu kredi kullandırılıyor. 50 bin TL çeken kişi, 3 yılın sonunda toplamda 68 bin 497 TL ödeme yapmış olacak.

İŞ BANKASI

İş Bankası'nın açıklamasına baktığımızda ise borç kapatma kredisinin 1.50 faizle verildiği görüldü. 50 bin TL'lik borç kapatma kredisi çekmek isteyen bir kişiye en fazla 36 ay vadeye kadar kredi kullandırılıyor. 3 yılın sonunda bu kişi bankaya toplamda 68 bin 631 TL ödeme yapmış olacak.

Başvuru için bankalara müracaat edebilirsiniz.

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

İnsanlar farklı ihtiyaçlarını gidermek için farklı bankalarda kredi çekebilmektedirler. Başlangıçta bu bir sorun gibi gözükmese de sonrasında ödeme zorlukları ortaya çıkmaktadır. Bu tür sorunlarla karşılaşanlar için borçlarınızı tek bir çatı altına toplama fırsatı doğuyor. Farklı bankalara olan borçlarınızı tek bir çatı altına toplayabilirsiniz. Borçlarınızı bir araya topladığınız bankadan borcunuz kadar kredi çekebilir ve bu krediyi uygun faiz oranıyla ödeyebilirsiniz.

Farklı bankalarda borcu olanlar için bu uygulama gerçekten rahatlatıcı bir çözümdür. Bu durumda olanların borçlarını tek bir çatı altına toplamaları onların yararına bir uygulama olacaktır. Ayrıca borç kapatma kredisinin faiz oranları da gerçekten düşüktür.

Borç Kapatma Kredisi İçin İstenen Evraklar

Borç kapatma kredisi için başvuru yaptığınız banka sizden bazı belgeler istemektedir. Ayrıca düzenli olarak ödeme yapmanız da önemlidir. Eğer ödemelerde sorun yaşamışsanız ve kredi notunuz düşükse bankanın kredi borcunuzu tek ele toplaması da gerçekleşmeyebilmektedir. Borç transferi kredisi için gerekli evraklar şunlardır:

Kimlik Belgesi
İkametgâh Belgesi (Kayıtlar güncel ise, son 3 aya ait sabit fatura yeterli.),
Maaş Bordrosu (Ön onay verilmemesi durumunda gerekir)
Gelir durumunuz ve ödemeleriniz iyiyse banka borç transfer kredisine hemen onay verecektir.