Girişimciye tam destek

İş fikri olanlara KOSGEB desteği yeni yılda da sürecek. Geleneksel Girişimci Programı ile 65 bin, İleri Girişimci Programı ile 375 bin liraya kadar destek verilecek. Girişimcilik eğitimleri internetten alınacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2020 Güncelleme 17 Aralık 2020, 06:56
Girişimciye tam destek

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde girişimcilere pek çok destek sağlanıyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) geri ödemesiz girişimcilik destekleri de başı çekiyor. KOSGEB, girişimcilere desteğini yeni yılda da sürdürecek.

UZAKTAN EĞİTİM

Ülkemizin stratejik önceliklerine uygun olarak yenilikçi, orta yüksek/yüksek teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sayısının artırılması amacıyla hayata geçirilen İleri Girişimci Programı ile iş fikri olanlara 375 bin liraya varan destek verilecek. Kendi işinin patronu olmak isteyen geleneksel girişimcilere de Geleneksel Girişimci Programı ile 65 bin liraya kadar destek sağlanacak. Bu desteklerden yararlanmak için zorunlu olan girişimcilik eğitimlerinde de online kolaylığı devam edecek. Girişimciliğe ilişkin temel kavramlar hakkında bilgi vermek ve girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla sunulan eğitimler, e-Akademi ile internetten gerçekleştiriliyor. Eğitimlere KOSGEB'in internet sitesinden erişiliyor. Adaylar, sistem sayesinde, tanımlanmış bir zaman dilimi ve mekan ihtiyacı olmaksızın eğitim alabiliyor. Dersleri tamamlayanlar için elektronik ortamda bir sertifika oluşturuluyor. Sertifika alanlar destek için projeleriyle KOBGEB'e başvuracak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN