Betonarme ev yapımı ve ev onarım yardımı başvurusu nasıl yapılır? Barınma yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde geliştirdiği projeler kapsamında maddi durumu yaşam standartlarının altında olan ailelere yardım ediyor. Barınma sorunu yaşayan kişilere 20.000 - 40.000 TL arasında değişen maddi destek imkanı sağlanıyor. Peki, Barınma yardımı nasıl alınır? Betonarme ev yapımı ve ev onarım yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevapları...

Giriş Tarihi 17 Aralık 2020, 08:16 Güncelleme 17 Aralık 2020, 08:16
Betonarme ev yapımı ve ev onarım yardımı başvurusu nasıl yapılır? Barınma yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

İÇİNDEKİLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde geliştirdiği projeler kapsamında maddi durumu yaşam standartlarının altında olan ailelere yardım ediyor. Barınma sorunu yaşayan kişilere 20.000 - 40.000 TL arasında değişen maddi destek imkanı sağlanıyor. Peki, Barınma yardımı nasıl alınır? Betonarme ev yapımı ve ev onarım yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevapları...

BARINMA YARDIMI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen barınma yardımları Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından muhtaçlık seviyesi belirlenen 18 yaşından büyük bireylere verilir. Barınma yardımı çerçevesinde bir kişinin yaşamını iademe ettirmeye elverişli olmayacak derecede olan eski, bakımsız ve sağlıksız evler değerlendirilir. Bu evlerde yaşayan muhtaç ailelere bakım, onarım ve betonerme ev yapım yardımı ile prefabrik ev yapım yardımı sağlanır. Aynı zamanda doğal afetlerden etkilenen bina sakinleri için ev eşyası alımı ve nakdi destek verilir.

BARINMA YARDIMININ ŞARTLARI NELERDİR?

Barınma yardımından faydalanabilmek için hak sahiplerinin yerine getirmesi gerekli olan şartlar ilgili bakanlık tarafından belirlenmiştir:
Barınma yardımının temel şartları içerisinde kişilerin muhtaçlık seviyesinin tespit edilmesi yer alır. Buna göre hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az (701,32 TL) olması şarttır. Aynı zamanda barınma yardımı için yaşlılık, engel durumu, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az birine sahip olması gereklidir. Barınma yardımı kapsamında değerlendirilecek evin tam hisseli tapusu muhtaçlık durumu taşıyan kişinin üzerinde kayıtlı olmalıdır.

BARINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Barınma yardımı şartlarını taşıyan bireylerin sosyal destek alabilmesi için ikamet adreslerine en yakın Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerindne T.C kimlik kartı ile başvurularını tamamlamaları mümkündür. Barınma yardımı kapsamına alınacak evin durumunun tespit edilmesinden sonra kişilere nakdi ya da eşya yardımı yapılır.

BARINMA YARDIMI NE KADARDIR? ÖDEME NE ZAMAN YAPILIR?

İhtiyaç sahibi ailelere barınma yardımı desteğince ev onarımlarında 20.000 TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000 TL ve betorname ev yapımı için ise 40.000 TL nakdi destek sağlanır. Barınma yardımı miktarının belirlenmesinde mütevelli heyeti belirleyeci rol oynar. Başvurunun onaylanmasının ardından barınma yardımı ödemeleri mütevelli heyetinin belirlediği dönem içerisinde gerçekleştirilir.

BETONARME EV YAPIMI VE EV ONARIM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yardım başvuruları, il ve ilçelerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım va Dayanışma Vakıflarına şahsen yapılabilecek. Başvurular internet üzerinden alınmayacak.

EV YAPIMI VE EV ONARIM YARDIMI NE KADAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 20.000.-TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000 TL, betonarme ev yapımlarında 40.000 TL'ye kadar destek veriyor.