Kira borçları silinecek mi? Kira yardımı nasıl olacak? Kira düzenlemesi kimlere çıkacak?

Kira borçları silinecek mi? Kira yardımı nasıl olacak sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. 14 Aralık kabine toplantısında görüşülmesi beklenen kira düzenlemesinin nasıl olacağı merak edilen konulardan birisi. Toplantıda yeni yasakların görüşülmesi gündeme gelecek ve aynı zamanda vatandaşlara verilecek ekonomik yardımların nasıl olacağı görüşülecek. Peki, kira borçları silinecek mi? Kira yardımı nasıl olacak?

Giriş Tarihi 14 Aralık 2020, 10:01 Güncelleme 14 Aralık 2020, 10:14
Kira borçları silinecek mi? Kira yardımı nasıl olacak? Kira düzenlemesi kimlere çıkacak?

İÇİNDEKİLER

Kira yardımı nasıl olacak? Kira düzenlemesi kimlere çıkacak? Kira borçları silinecek mi gibi sorular gündemdeki yerini aldı. Pandemi nedeniyle ekonomik açıdan zorluk yaşayan vatandaşlara destekler sağlanması bugünkü kabine toplantısında görüşülmesi beklenen konulardan birisi. Bunlardan en önemlisi ise kira yardımı olacak. Peki, kira düzenlemesi nedir?

KİRA BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Kira düzenlemesi hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız." dedi.

Sanayicinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin, esnafın finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik pek çok destek programını hayata geçirdiklerini anlatan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini hamdolsun herhangi bir yıkıma veya kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik. Aşı çalışmalarında gelinen seviye itibarıyla inşallah önümüzdeki döneme çok daha umutla bakıyoruz. Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyeye getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."

Erdoğan, çıkış yolunun yatırım, üretim ve istihdam olduğu inancıyla ülkeyi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içinde olduklarını dile getirerek, "Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi yeniden yapılanan küresel, siyasi ve ekonomik düzende ilk 10'a sokmayı hedefliyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak ülkemize yönelik tüm iç ve dış tehditleri boşa çıkartarak, demokrasimizi ve ekonomimizi güçlendirerek inşallah hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız." dedi.

KİRA YARDIMI NASIL OLACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı bugün yapılacak. Toplantının ana gündem maddelerini koronavirüs salgını ve esnaf için kira, kredi ve yapılandırma destek paketi oluşturacak.

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, esnaf için kiralarda düzenlemeye gidileceğini belirterek, "Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Kiralarda düzenlemelere gidiyoruz onları da kısa zamanda büyük ihtimalle Kabine Toplantımızın ardından açıklayacağız" demişti.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler bugün yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Çiftçileri 5 milyar liraya yakın olan borcu sonrası haciz tehlikesi yaşaması, çiftçiler için adım atılmasını gerektirdi.