Dar gelirli ailelere, emeklilere TOKİ'den ucuz konut müjdesi!

TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde yer alan Satışlar sayfasından duyuruyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilen TOKİ üzerinden ev almak isteyen kişiler için ilanlar TOKİ'nin kendi resmi internet sitesi olan toki.gov.tr internet sitesi üzerinden ilan edilmektedir.

Giriş Tarihi 14 Aralık 2020, 08:26 Güncelleme 20 Aralık 2020, 11:03
Dar gelirli ailelere, emeklilere TOKİ’den ucuz konut müjdesi!

İÇİNDEKİLER

Evi olmayan asgari ücretli çalışanlara, dar gelirli ailelere, emeklilere TOKİ'den ucuz konut müjdesi! TOKİ'nin alt gelir grubu konut projeler için aranılan iki önemli şart ise hiç ev sahibi olmamak ve aylık hane halkı gelirinin toplam tutarının 5 bin 500 lirayı aşmaması gerekiyor. TOKİ açık satış ilanları ile ev sahibi olmak isteyen kişilere cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor.

TOKİ ALT GELİR GRUBU DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN SATILAN UCUZ KONUT PROJELERİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türk vatandaşı olmak,
Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,
Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,
Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,


Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,
Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır).


TÜM TOKİ EVLERİ İÇİN TIKLAYINIZ