Kod adı: Teoman! SİHA’lardan sonra düşmanların yeni kabusu olacak!

Türkiye'nin son dönemde savunma sanayini yerlileştirilmesi temelinde başlattığı hareket sonuç vermeye başladı. Milli gururumuz olan SİHA ve İHA'lar dünyanın gündeminden düşmezken Türk mühendisleri yerli silah envanterine bir yenisini daha ekledi. Terörle mücadelede güvenlik güçlerine yardımcı olmak amacıyla geliştirilen "Teoman" göreve hazır. Çatışma alanlarında kullanılmak üzere tasarlanan robot, gözlem ve silahla müdahale yeteneğine sahip.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2020, 16:38 Güncelleme 13 Aralık 2020, 16:38
Kod adı: Teoman! SİHA’lardan sonra düşmanların yeni kabusu olacak!

İÇİNDEKİLER

Savunma sanayii, robot teknolojisi alanında yatırımlarına devam ediyor.

Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen son ürün ise bir keşif ve imha robotu olan Teoman.

GEREKTİĞİNDE ATEŞ EDİYOR
Çatışma bölgeleri, hücre evi baskınları, mağaralar ve özel operasyonlarda görev alabilen robot, uzaktan kumanda ile yönetiliyor ve gözlem yapabiliyor.

Gerektiğinde ise üzerinde taşıdığı silahla düşman unsurunu etkisiz hale getiriyor.

Teoman'ın Hun Türklerinin ilk hükümdarı olduğunu, onun adını yaşatmak için robota "Teoman" adını verdiklerini söyleyen Mühendis Aybüke Oktay, "Teoman iç ve dış mekanlarda öncelikle keşif ve gözetleme amacıyla üretilmiş gizli silahlı bir insansız kara aracı platformu.

Terörist, azılı suçlu gibi çeşitli silahlı tehditlerin belirlenip, güvenlik güçlerinin hayatını tehlikeye atmadan etkisiz hale getirilmesi amaçlardan bir diğeri." dedi.

GECE GÖRÜŞÜNE SAHİP
Merdivenler de "Robot Teoman" için sorun teşkil etmiyor. Gece görüşüne de sahip Teoman, görüntüleri anlık olarak güvenlik güçlerine iletebiliyor.

Teoman Taktik Özel Görev Robotu'nun, üretici firması ElektroLand Defence tarafından yurt dışına da pazarlanması planlanıyor.