4500 TL gelir elde edebilirsiniz! Emeklilere yeni yılda para yağacak! Yeni emeklilere ikramiye ve promosyon…

Milyonlarca emekli yeni yılda binlerce lira gelir elde etme şansı yakalayacak. Ülkemizde emeklilere her yıl birçok farklı zamanda ve kampanyalarla ödeme yapılıyor. Alınan kararlarla emekli maaşlarında taban maaş miktarı artırılmış, promosyon ve ikramiye ödemelerine zam yapılmıştı. 2021 yılının başlamasına sayılı günler kala emekliler de yeni yıldaki gelirlerinin ne kadar olacağını araştırıyor. Emekli aylığı bağlama süresi de ortalama 10 güne indi.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2020, 11:41 Güncelleme 12 Aralık 2020, 11:41
4500 TL gelir elde edebilirsiniz! Emeklilere yeni yılda para yağacak! Yeni emeklilere ikramiye ve promosyon…

İÇİNDEKİLER

Emeklilere yeni yılda da binlerce lira ödeme yapılıyor. Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren ödemelerle ilgili detaylar da belli oldu. 3 farklı dönemle emeklilerin 4500 TL gibi bir kazancı olabilecek. Yeni emeklilere birçok imkan sağlanacak. Taban maaş bin 500 TL olarak belirlenirken ikramiye ve promosyon ödemeleri de alınabilecek. İşte, yeni emeklilerin alacağı para miktarı!

Ülkemizde emeklilere son yıllarda pek çok imkan sağlandı. Taban maaş bin 500 liraya çıkarıldı, promosyon tutarları artırıldı, bayram ikramiyeleri hayata geçti.

Bu imkanlardan sadece mevcut emekliler, değil, yeni emekliler de faydalanıyor. Emekli aylığı bağlananlar, en az bin 500 lira aylık gelire kavuşuyor.

Maaşı bağlanır bağlanmaz taahhüdünü verip promosyonunu alabiliyor, ayrıca emeklilik tarihini izleyen dönemde verilecek bayram ikramiyelerinden yararlanıyor.

3 yıllık taahhütle maaşı bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında olanlar en az 625 lira, 2 bin 500 liranın üstünde olanlar ise en az 750 lira promosyon imkanına kavuşuyor. Promosyon tutarı seçilen bankaya göre yükseltilebiliyor.

İkramiyelerde bu yılın ödemeleri geride kaldı. Şimdi emekli olan, ilk ikramiyeyi 2021'de almaya başlayacak.

Ramazan ve Kurban bayramlarından önce 1.000'er lira ikramiye ceplere girecek.

Emekli aylığı bağlama süresi gün geçtikçe hızlanıyor. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "2002 öncesinde bir çalışanın emeklilik başvurusu yapmak için 11 farklı belgeyi toparlaması ve ortalama 120 gün beklemesi gerekiyordu. Bugün tek bir dilekçe yetiyor. Ortalama 1 hafta, 10 gün içinde aylığını bağlıyoruz" dedi.