Başkan Erdoğan: Her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında hedefimize adım adım yaklaşıyoruz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk yerli helikopter motorunun çalışma anının videosunu paylaşarak, "Türkiye'yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz." dedi. Öte yandan Başkan Erdoğan, Türkiye ile birlikte uluslararası arenada da milli sanayi kuruluşu TEİ'nin sektörün en önemli oyuncuları arasında yer almasını hedeflediklerini vurguladı.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2020, 21:27 Güncelleme 05 Aralık 2020, 21:47
Başkan Erdoğan: Her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında hedefimize adım adım yaklaşıyoruz

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Eskişehir'deki "İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

VİZYON...

Erdoğan, sosyal medya platformu Twitter'daki resmi hesabından bugünkü açıklamalarının bir bölümünü paylaşarak, "Türkiye'yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp imal edilen turboşaft motorunun test için teslimi ile tasarım merkezinin açılışının gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, bu projelerle savunma sanayisinde yeni bir döneme girildiğini belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN