Başvurana geri ödemesiz ödeme müjdesi! Devletin SGK ile sağladığı destekler!

SGK hasta olanlara, emekli olamayanlara, çalışamayanlara çeşitli destek ödemeleri yapıyor. Karşılıksız yada bazı koşullar altında sağlanan SGK destek ödemelerinden 3 tanesini tüm detayları ve başvuru işlemleri birlikte haberimizde derledik. 65 yaş ve üstü vatandaşlardan bir kısmı kendine yetebilirken, büyük çoğunluğu ise maddi ve manevi her türlü desteğe ihtiyaç duyuyor.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2020, 08:25 Güncelleme 11 Şubat 2021, 15:13
Başvurana geri ödemesiz ödeme müjdesi! Devletin SGK ile sağladığı destekler!

İÇİNDEKİLER

Devletin hastaya, emekli olamayana, çalışmayana SGK ile sağladığı destekler merak edliyor. Devletin, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla vatandaşlara ulaştırdığı çok sayıda destek bulunuyor. Devlet yakın akrabasına bakan vatandaşlara aylık evde bakım maaşı ödemesi yapıyor.


HASTAYA BAKANA DEVLET DESTEĞİ

Devlet yakın akrabasına bakan vatandaşlara aylık evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Bu desteği almak için hastanın belirli bir oranda kendi bakımını yapamaması ve hastanın bakılacağı evin hane gelirinin belirli seviyenin altında olması gerekiyor. Bu destek ödemeleri her ay yapılıyor ve aylık 1305 TL ödeniyor. Başvurular Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine yapılabilir.

EMEKLİ OLAMAYANA TOPLU PARA

Devletin sağladığı bir diğer destek emekli olamayanlara. Emekli olamayan vatandaşlara yatırmış oldukları primleri geri alabilirler. Sigortalı bir işte çalışmayan, kendi işini yapmayan, emekli olmak için yaş ve gün şartını sağlamış ama prim ödemesi eksik olan vatandaşlara yapılan bu ödemeler toıplu halde SGK tarafından yapılıyor. Başvurular SGK Müdürlüklerine yapılabilir.

YAŞLI VATANDAŞLARA 2022 AYLIĞI

Aylık düzenli geliri olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan yaşlı vatandaşlara aylık maaş ödenir. 65 yaş aylığı yada yaşlılık maaşı olarakta bilinen 2022 aylığı aylık 637 TL olarak yapılıyor. Bu ödemeler için 65 yaşından büyük olmak ve gelir seviyesinin düşük olması şartları bulunuyor.

65 Yaş Aylığı Başvuruları Nasıl Yapılır?

65 yaş aylığı almak isteyen vatandaşlarının ikamet ettikleri bölgede bulunan kaymakamlıklar aracılığı ile başvuru yapacakları ifade edilir. Kimlik kartları ile kaymakamlar bünyesinde hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaatlar gerçekleştirilebilir.

Sağlık durumlarının elverişsiz olması halinde ise vasileri aracılığı ile bu başvuru yapılabilir.

65 Aylığı Miktarı Ne Kadardır?

65 aylığı için yapılan ödemeler her yıl değişiklik gösterir. Hesaplamalar asgari ücret üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte 2020 yılı için 65 aylığı 673 lira olarak belirlenmişti. Ödemeler ise Ziraat Bankası aracılığı ile banka hesaplarına yapıldığı gibi PTT şubelerinden de alınabilir.