Evde bakım maaşı yatan iller 2 Aralık! Evde bakım parası yatmaya başladı mı?

Evde bakım parasının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. 2 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırılıyor. Binlerce kişinin faydalandığı bu maaş farklı iller için farklı tarihlerde yatırılıyor. Aralık ayının gelmesiyle birlikte ödemeler ve maaşlar başlarken, evde bakım maaşının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Peki, 2 Aralık evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Giriş Tarihi 02 Aralık 2020, 08:43 Güncelleme 02 Aralık 2020, 08:43
Evde bakım maaşı yatan iller 2 Aralık! Evde bakım parası yatmaya başladı mı?

İÇİNDEKİLER

2 Aralık evde bakım maaşı yatan iller arama motorlarında yoğun şekilde sorgulanıyor. Evde bakım parasının yatıp yatmadığı bu maaştan faydalanan binlerce kişinin merak konusu oldu. Her ayın farklı tarihlerinde farklı iller için yatırılan evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı E-Devlet üzerinden de kontrol ediliyor. Peki, evde bakım maaşı yatan iller 2 Aralık hangileri?

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 2 ARALIK!

Aralık ayı için evde bakım maaşları henüz yatırılmaya başlanmadı. Maaşlar yatırıldığı takdirde haberimizden öğrenebileceksiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere hasta bakım parası veriliyor. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı deniyor.

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda veriliyor.

Evde Bakım maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde Bakım Parası Başvurusu için bazı gereken belgeler mevcut. Bunlar bakıcının TC Kimlik fotokopisi, engelli raporu, kimlik belgesi ve 2 adet vesikalık fotoğrafdır.

Bu belgelerle beraber bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne başvurmanız durumunda Evde Bakım Parası'ndan yararlanmanız mümkün.