Emekliye 2’li zam formülü! Yeni yılda (2021) SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?

Ocak ayında bir önceki 6 aylık enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artışı için 2 farklı tahmin var. Buna göre zam yüzde 6 ya da yüzde 6.35 olabilecek. Peki, emekli maaşına yapılacak olan Ocak zammı ile birlikte SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarında ne kadar artış olacak? İşte emeklilerin Ocak zammı ile ilgili merak ettiği tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2020 Güncelleme 27 Kasım 2020, 07:00
Emekliye 2’li zam formülü! Yeni yılda 2021 SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER



Emeklilerin
Ocak zammı için geri sayım başladı. Zam oranı henüz belli değil. Ancak ipuçları var. Hem Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini hem de son beklenti anketi, ipuçlarını veriyor.


İŞTE TAHMİNLER
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Merkez Bankası'nın 2020 yılı enflasyon tahmini yüzde 12.1. Bu tahmine göre, 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 6 olacak. Merkez Bankası'nın beklenti anketinde ise 2020 yılı enflasyon tahmini yüzde 12.47 çıktı. Bu tahmine göre ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek 6 aylık enflasyon yüzde 6.35 çıkacak. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi belli oldu.


Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 4.62 çıktı. Kasım ve Aralık enflasyon verileriyle kesin oran belli olacak. Emekliler 4 Ocak'ta zam oranını öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı maaşlarını alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN