Yarın kargolar açık mı? 21 Kasım Cumartesi PTT, Aras, MNG, Yurtiçi Kargo cumartesi açık mı, kapalı mı olacak?

Yarın kargolar açık mı? Bilindiği üzere bu hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları saat 10.00 ile akşam 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu bağlamda kargo firmalarının şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar 21 Kasım Cumartesi PTT, Aras, MNG, Yurtiçi Kargo cumartesi açık mı, kapalı mı olacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2020, 16:20 Güncelleme 20 Kasım 2020, 18:26
Yarın kargolar açık mı? 21 Kasım Cumartesi PTT, Aras, MNG, Yurtiçi Kargo cumartesi açık mı, kapalı mı olacak?

İÇİNDEKİLER

Yarın kargolar açık mı? Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlamasının olacağını açıklamıştı. Sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam saat 20.00'de başlıyor. Bu bağlamda kargo şubelerinde işleri olanlar yarın şubelerin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, 21 Kasım Cumartesi PTT, Aras, MNG, Yurtiçi Kargo cumartesi açık mı, kapalı mı olacak? İşte detaylar...

YARIN KARGOLAR AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle açık olacak kurum ve kuruluşlar belli oldu. Bu bağlamda yarın kargolar açık olacak.

AÇIK OLACAK İŞ YERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla açık olacak iş yeri, işletme ve kurumlar şöyle:

"İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, kara yolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri, AFAD birimleri, afetle ilgili çalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb), doğal gaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğal gaz çevrim santralleri gibi), yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dahil) ve lojistiğini yapan firmalar, oteller ve konaklama yerleri, sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri, üretim ve imalat tesisleri, gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları, valilikler/kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası kara yolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemiyle belirlenecek), sebze, meyve toptancı halleri."

YENİ TEDBİRLER CUMA GÜNÜ SAAT 20.00'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Genelgeye göre, Başkan Erdoğan liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni tedbirler, 20 Kasım Cuma günü saat 20.00'den itibaren geçerli olacak.

Bu kapsamda alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10.00-20.00 saatlerinde hizmet sunacak.

RESTORANLAR AKŞAM DA TELEFONLA YA DA ONLİNE SİPARİŞLE PAKET SERVİS HİZMETİ VEREBİLECEK

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

İl ve ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası kara yolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacak.

Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacak.

Ayrıca daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulama devam edecek.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

İş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise bu uygulamadan istisna tutulacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saat 10.00- 20.00 dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak. Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar, belirtildiği şekilde devam edecek.

İşte resmi tatil günleri dışında kargoların çalışma saatleri;

PTT KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Açılış Saati: 08.30

Kapanış Saati: 17.30

Hafta sonu: PTT Kargo şubeleri hafta sonu hizmet vermiyor.

ARAS KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Açılış Saati: 08.00

Kapanış Saati: 18.00

Hafta sonu(Cumartesi) 08.00- 14.00

MNG KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Açılış Saati: 08.30

Kapanış Saati:18.00

Hafta sonu (Cumartesi) 08.30- 15.30

YURTİÇİ KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Açılış Saati: 09.00

Kapanış Saati: 18.00

Hafta sonu (Cumartesi): 09.00-18.00

SÜRAT KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Batı İlleri Açılış Kapanış Saati: 09.00 -18.30

Doğu İlleri Açılış Kapanış Saati: 08.30 - 18.00

Hafta sonu (Cumartesi): 08.30 - 14.00