TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin son hali görüntülendi! Yüzde 90'ı tamam
Başkan Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan ve büyük beğeni toplayan Türkiye'nin yerli otomobiliyle ilgili çalışmalar son sürat devam ediyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) EXPO 2020 Ticaret Fuarı'da konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu araçlar 2022'nin sonunda yola çıktığında yerlilik oranı yüzde 51 olacak. 2026 yılında yerlilik oranı yüzde 68 seviyelerine çıkacak." ifadelerini kullanmıştı. Son olarak, TOGG'un Twitter hesabından, inşaat çalışmalarına ilişkin detayları içeren bir video paylaşıldı. Paylaşımda, "Gemlik tesisimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Boya ve enerji birimlerinden sonra gövde biriminin de temel güçlendirme çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı. Bizi izlemeye devam edin." mesajına yer verildi.
Yerli otomobil TOGG'un üretileceği TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.
TOGG'un Twitter hesabından, inşaat çalışmalarına ilişkin detayları içeren bir video paylaşıldı.
Gemlik tesisimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
— Türkiye'nin Otomobili (@TOGG2022) November 18, 2020
Boya ve enerji birimlerinden sonra gövde biriminin de temel güçlendirme çalışmalarının %90'ı tamamlandı.
Bizi izlemeye devam edin.#YeniLigGemlik pic.twitter.com/tccQzX1DbA
BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN!
Paylaşımda, "Gemlik tesisimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Boya ve enerji birimlerinden sonra gövde biriminin de temel güçlendirme çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı. Bizi izlemeye devam edin. #YeniLigGemlik" ifadelerine yer verildi.
YÜZDE 90'I TAMAMLANDI
Çalışmalara ilişkin şu detaylar paylaşıldı:
"Toplam 7 bin 630 adet konteyneri doldurmaya yetecek kadar 245 bin metreküp kazı yapıldı. Olimpik ölçülerde 11 havuzu dolduracak kadar, 27 bin 500 metreküp dolgu yapıldı. Uç uca birleştirildiğinde 318 kilometreye ulaşarak İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar uzayacak 17 bin 500 adet zemin güçlendirme kolonu üretildi. Boya ve enerji birimlerinden sonra gövde biriminin de temel güçlendirme çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı."
