Türk Hava Yolları (THY) ile en güvenli seyahat

Türk Hava Yolları (THY), misafirlerinin seyahatlerinin güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olarak, Covid-19 salgını ile başarılı mücadelesindeki tecrübesinden yararlanarak, tüm süreçlerde sağlık otoriteleriyle birlikte yeni kriterler belirleyip önlemler aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2020 Güncelleme 28 Ekim 2020, 07:01
Türk Hava Yolları THY ile en güvenli seyahat

İÇİNDEKİLER



Türk Hava Yolları (THY), misafirlerinin seyahatlerinin güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olarak, Covid-19 salgını ile başarılı mücadelesindeki tecrübesinden yararlanarak, tüm süreçlerde sağlık otoriteleriyle birlikte yeni kriterler belirleyip önlemler aldı. THY, güvenli seyahat standartlarını uçuşa hazırlık, havalimanı, uçağa biniş, uçak içi ve uçaktan iniş önlemleri olarak 5 ana kategoride topluyor.

HAVALİMANI GELİŞ
Havalimanlarında
alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı uçuşlardan en az 3 saat önce terminale gelmeniz önerilmektedir.

KONTROLLÜ BAGAJ ALIMI
Bagaj
alımlarında fiziksel teması azaltmak amacıyla ilgili süreçlerimizde düzenlemeler sağlanmıştır.

TEMASSIZ UÇAĞA BİNİŞ
Uçağa
biniş sürecinde sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekmektedir. Küçük gruplar halinde kontrol noktasına alınacak ve tüm uçağa biniş kontrolleriniz de temassız bir şekilde gerçekleştirilecektir.


İKRAM
Yüksek
hijyen kuralları çerçevesinde hazırlanan ikramlarımızda, uçuş süresine göre farklılaşan konseptlerle paketli ve tek kullanımlık ürünler sunulmak üzere yeni standartlar belirlenmiştir. Uçuş süresi 2 saatin altında olan uçuşlarımızda temasın azaltılması adına ikram olarak sadece paketli su servis edilecektir.

KABİN BAGAJI
Çevre
ile fiziksel temaslarınızı en aza indirebilmek adına, yalnızca izin verilen ölçülerde (üst limiti 40x30x15 cm ve 4 kg'ı geçmemelidir) kişisel ve değerli eşyalarınızı yanınıza almanıza izin verilecektir. Diğer tüm kabin bagajlarınız checkin işlemi sırasında kayıtlı bagaj olarak yerleştirilmek üzere teslim alınacaktır. Kullanılamayacak kabin bagaj hakkınız ise uçuştaki bagaj hakkınıza ilave edilecektir.

KİŞİSEL MASKE VE HİJYEN MALZEMESİ
Kişisel
sağlık tedbirleri kapsamında evinizden çıktığınız andan itibaren maske takmanızı öneriyoruz. Maskelerin 4 saatte bir değiştirilmesi zorunluluğundan dolayı seyahat sürelerini göz önüne alarak yeterli miktarda yedek maske ve hijyenik mendil bulundurmanız gerekmektedir.

KABİN İÇİNE ALINACAK EŞYALAR
Bulaşma
riskini azaltmak amacıyla dizüstü bilgisayar çantası, puset, el çantası, fotoğraf makinesi vb. kişisel eşyalarınızdan sadece biri kabin içine kabul edilecektir. Kabinde taşınabilecek eşyaların ölçüleri 40x30x15 cm ve 4 kiloyu geçmemelidir.


İNİŞ İŞLEMİ
Uçaktan
inişleriniz körükler aracılığıyla yapılacaktır. İstisnai durumlarda kullanılacak olan apron otobüslerinde de sosyal mesafe düzenlemesi sağlanmıştır.

DETAYLI TEMİZLİK
Tüm
temas noktalarınızı kapsayacak şekilde uçaklarımızdaki masalar, koltuk kolçakları, kemerler, ekranlar, kumandalar, baş üstü dolapları, hava çıkışları, okuma lambaları, yan paneller, pencereler, lavabolar, bölmeler, dergi rafları, dekoratif paneller, her uçuş sonrası özel ekipler tarafından detaylı şekilde dezenfekte edilmektedir.


KULAKLIK HİZMETİ
Tüm
dış hat seferlerimizde tek kullanımlık kulaklıkların servis edilmesi planlanmaktadır. İstediğiniz takdirde kendi kulaklıklarınızı da beraberinizde getirebilir, yolculuk esnasında kullanabilirsiniz.

HİJYEN SETİ
Sizlere
içerisinde maske, antiseptik mendil ve el dezenfektanı bulunan bir "hijyen seti" verilecektir. (Kısa hatlardaki setler maske ve antiseptik mendil, orta ve uzun hatlardaki setler ise ilave olarak el dezenfektanı içermektedir.)

ONLINE CHECK-IN
Havalimanındak
i temas oranınızı düşürmek için check-in işlemlerinizi mobil uygulama ve web sitemiz üzerinden online olarak yapmanızı öneriyoruz.

CHECK-IN SÜRESİ
Check-in
işlemlerinin iç hat uçuşları için tarifeli kalkış saatinden en az 60 dakika ve dış hat uçuşlarından 75 dakika önce sona ereceğini unutmayın.