Kamuda 100 bin kişiye iş! Kamu personeli alımı ne zaman yapılacak?

Yeni yılda öğretmenden hemşireye, emniyet görevlisinden doktora, eczacıdan din görevlisine, madenciden bekçiye kadar binlerce kişiye iş kapısı açılıyor. İlk adımda Yeni Ekonomi Programı öncesi uygun görülen ve bütçelendirilen 35 binin üzerinde personel alımı gerçekleşecek. Ardından da yaklaşık 65 bine yakın alım yapılacak. Peki kamu personeli alımları ne zaman yapılacak kaç kişi alınacak?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2020 Güncelleme 26 Ekim 2020, 06:59
Kamuda 100 bin kişiye iş! Kamu personeli alımı ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Yeni yılda öğretmenden hemşireye, emniyet görevlisinden doktora, eczacıdan din görevlisine, madenciden bekçiye kadar binlerce kişiye iş kapısı açılıyor.

İlk adımda Yeni Ekonomi Programı öncesi uygun görülen ve bütçelendirilen 35 binin üzerinde personel alımı gerçekleşecek. Ardından da yaklaşık 65 bine yakın alım yapılacak.

BÜTÇEYE YENİ PERSONEL ARTIŞI
Kamuya 6 bin yeni alımla engelli çalışan sayısı 64 bini geçecek. İhtiyaca göre kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle atanacak ilave personel atamaları devam edecek.

Meclis'te görüşmeleri başlayan 2021 bütçesinde kamu personel giderleri, kamuda istihdam edilecek yeni personel alımı kapsamında yüzde 15.3 artırılarak 385 milyar 10 milyon lira olarak belirlendi.

KADROLAR GÜÇLENECEK
Bu yılın bütçesinde 60 bin kamu personel alımı öngörülürken; Covid-19'la mücadele kapsamında sağlıkçı alımıyla kadrolar güçlendirildi.

Gelecek yıl da sağlık, eğitim başta olmak üzere Emniyet'e komiser, polis memuru ile bekçiler alınacak. Kamu kurumları yeni yıldan itibaren ihtiyaca göre İŞKUR üzerinden KPSS 60, 70 taban puanı şartı ile KPSS şartsız olarak memur alımı yapacak.

PTT 2023'e kadar 55 bin personel alımı gerçekleştirecek.

KIRSALDA 100 BİN İSTİHDAM


Kırsal kalkınmaya 2021 bütçesinde 6 milyar liralık ödenek ayrılırken, program kapsamında oluşturulan istihdamın yıl sonunda 100 bin kişiye ulaşması bekleniyor.