Bu haberi duyan, SSK’ya koştu… SSK – SGK ve Bağ-Kur’lular için süper fırsat…

Çalışmayan, iş hayatında yer almayan ev hanımları emekli olmanın yollarını arıyorlar. SGK prim ödemeleri, isteğe bağlı sigorta, aylık sigorta prim ücreti ve diğer tüm ayrıntıları tek tek tüm detayları ile haberimizde. Emekli olmak, genellikle çalışmakla bağdaştırılsa da aslında yalnızca çalışmayla elde edilmiyor, emeklilik hakkı kazanmanın farklı yolları da bulunuyor.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2020, 07:55 Güncelleme 11 Aralık 2020, 16:10
Bu haberi duyan, SSK’ya koştu… SSK – SGK ve Bağ-Kur’lular için süper fırsat…

İÇİNDEKİLER

SSKSGK ve Bağ-Kur'lular için süper fırsat… Bu haberi duyan, SSK'ya koştu… Ekonomi gündemine dair en çok araştırılan konu başlıkları arasında iş hayatında yer almayan, çalışmayan kadınların, ev hanımlarının emekli olabilme imkanları bulunuyor. Ülke nüfusunu oluşturan herkes, çalışamasa da, emeklilik hakkına ihtiyaç duyabiliyor. İşte son dakika haberleri ve tüm haberler sayfamızda..


EMEKLİ OLMAK İSTEYEN EV HANIMLARININ YAPMASI GEREKENLER

Vatandaşların hayali kurduğu en önemli husus yaşlılık dönemlerinde emekli olma ve aylık maaş alma. Çalışma hayatı içerisinde yer alan milyonlarca vatandaş bu hayalin gerçekleşmesi adına önemli fedakarlıklarda bulunuyorlar.

Öyle ki emekli olabilmek adına yıllarca prim ödemesi yapan vatandaşlar hem gün şartını hemde yaş şartını tamamlamayı hedefliyorlar. Tüm bu şartları sağlayan vatandaşlar ise emekli olmaya hak kazanıyorlar.

Adım Adım Yapılacaklar

Emekli olmak isteyen ancak çalışma hayatında yer almayan başta ev hanımları olmak üzere tüm vatandaşlar isteğe bağlı sigorta ödemesi ile emeklilik hakkı elde ediyorlar.

Bu sistemde vatandaşlar, belirlenen prim süresi kadar her ay düzenli SGK primi ödeyecekler. Daha sonra prim ve gün şartını tamamlayacak olan vatandaşlar yaş şartının da sağlanması durumunda emekli olacaklar. Burada önemli olan nokta SGK prim ödemesi tutarı. 2020 yılında artan bu ücret ev hanımları için aylık 847 TL. İsteğe bağlı sigorta için normal prim ödemeleri ise aylık 941 TL.

İsteğe bağlı sigorta ile emekli olmak isteyen vatandaşların 18 yaşını tamamlaması, prim ödemesi gerektirecek işlerde çalışmaması, malulluk veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA GİRİŞİ İLE ÇALIŞMADAN EMEKLİ OLMAK MÜMKÜN

18 yaşını doldurduktan sonra belirli koşullar hariç kayıtlı bir işte çalışmayanlar, devletin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanamadıkları gibi primleri ödenmediği için emekli de olamıyorlar. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunmuş olduğu isteğe bağlı sigorta girişi ile siz de çalışmıyor olmanıza rağmen aylık primlerinizi ödeyebilir, böylece hem sağlık hizmetlerinden sigortalı bir şekilde faydalanabilir hem de emeklilik hakkı kazanabilirsiniz.

KİMLER İSTEĞE BAĞLI SİGORTA HİZMETİNDEN FAYDALANABİLİR?

Reşit sayılan; SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi herhangi bir sigorta türünde devam eden bir kaydı bulunmayan ve her ay belirli miktarlardaki prim ücretlerini ödeyebilecek olan herkes isteğe bağlı sigorta girişi hizmetinden faydalanabilir. Faydalanabilecek kişilerin kapsamı ise yalnızca çalışmayanlarla sınırlı kalmıyor; ev hanımlarından esnafa, freelancer'lardan part time çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye yayılıyor. Tüm bu koşullara ek olarak isteğe bağlı sigorta girişinden yararlanabilmek için anne, baba veya eşten dolayı emekli maaşı almıyor olmak da gerekiyor.