O şartlarda ödemelerde artış gerçekleşebiliyor! Emekli promosyonu nasıl artırılır? Taahhüt bittiyse...

Milyonlarca emekliye ilk olarak 2017 yılında ödenen emekli promosyon ödemeleri bankalar tarafından bu yıl vatandaşlara tekrar ödendi. Üç yılda bir emekliye ek kazanç olan banka promosyonunda fırsat devam ederken taban tutara yeni artış konuşuluyor. 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler, anlaştıkları bankalar aracılığıyla promosyon ödemesi alıyor. Şu anda en az 625 lira promosyon verilirken bu ödemeleri artırmak mümkün. Emekliler promosyonda artış beklerken, TÜED tarafından önemli bir açıklama geldi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2020, 16:57 Güncelleme 15 Ekim 2020, 16:57
O şartlarda ödemelerde artış gerçekleşebiliyor! Emekli promosyonu nasıl artırılır? Taahhüt bittiyse...

İÇİNDEKİLER

Emeklilere 3 yılda bir ek kazanç kaynağı olan promosyon ödemelerinin ilki 2017 yılında sonuncusu ise bu yıl gerçekleştirildi. 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler ve yeni emekli olanlar istedikleri bankalara başvuru yaparak promosyon ödemesi alabiliyor. Emekli maaşı 1.500-2.500 lira arasında olanlarda 625, üstünde olanlarda ise 750 lira promosyon verilirken bu tutarların artırılması gündemde. Peki, emekli promosyon ödemesi nasıl artırılır? İşte konu hakkında yapılan açıklamalar

"3 YIL MAAŞIMI SİZDEN ALACAĞIM" TAAHÜDÜ

Emekli aylığı bağlanan herkes seçtiği banka aracılığıyla promosyon ödemesi alabiliyor. Emekliler istedikleri bankaya sadece '3 yıl maşımı sizden alacağım' taahhüdü vermesi gerekiyor. Bunun haricinde başka bir şart aranmıyor.

Emekli promosyon ödemeleri 2017 Şubat ayında hayata geçirildi. 3 yıl taahhüt süresi dolanlar istedikleri bankadan 3 yıl kalma taahhüdü ile ikinci promosyon ödemelerini alabilecek.

Emekli maaşı 1.500 ile 2.500 lira arasında olanlar en az 625, 2 .500 liranın üstünde olanlar ise en az 750 lira promosyon alabiliyor. Kampanyalarla tutar artabiliyor.

NASIL ARTIRILIR?

Bazı bankalar ise kampanyalarla tutarı artırıyor. İsteyenler bu imkanlardan yararlanabiliyor. Ancak şartları iyi araştırmak gerekiyor. Ek ürün koşulu aramaksızın bin-bin 200 lira ödeme yapanlar olduğu gibi, belirli koşullara uyanlara 2 bin 550 liraya varan promosyon verenler de var.

TABAN TUTARA YENİ ZAM

Emekliler, promosyonda taban tutarların daha da artırılmasını istiyor. Konu Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından da gündeme taşındı. Dernek, "Banka promosyonlarına bir artış daha yapılsın. Promosyon için bir komisyon kurulsun ve bütün taraflar masada olsun" açıklaması yaptı.

YENİ EMEKLİ OLAN NE YAPACAK?

Emeklilik başvurusu yapılırken maaş seçme imkanı var. Başvurunuzu yaparken promosyon tutarlarına bakarak seçim yapabilirsiniz. Maaş bağlanır bağlanmaz da taahhüdünüzü verip ödemeyi alabilirsiniz.

SÜRE BİTMEDEN BANKA DEĞİŞİR Mİ?

Eğer kredi kullanmamışsanız kalan sürenin promosyonunu iade edip ayrılabilirsiniz.

MAAŞ ALINAN BANKA NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Maaşın yatırılması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurmak yetiyor. e-Devlet'ten de banka seçilebiliyor.