Evde bakım parası hangi illerde yattı? 12 Ekim evde bakım maaşı yatan iller!

12 Ekim evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım parası yattı mı? Evde bakım parası yatan iller listesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Her ay farklı tarihlerde farklı iller için yatırılan evde bakım maaşları Ekim ayı için yatırılmaya başlandı. Evlerinde bakıma ihtiyaç duyan yaşlı veya engelli kişiler için verilen maaşların yatırılmaya başlanmasıyla evde bakım maaşı yatan iller arama motorlarında sorgulanıyor. Evde bakım maaşını SMS veya E-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2020, 11:21 Güncelleme 12 Ekim 2020, 11:21
Evde bakım parası hangi illerde yattı? 12 Ekim evde bakım maaşı yatan iller!

İÇİNDEKİLER

12 Ekim evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım parası yattı mı sorusuna bu maaşı alan yüzbinlerce kişi yanıt arıyor. Evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli veya yaşlı kişilere yönelik olarak verilen evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı sorgulanıyor. Güncel evde bakım maaşı listelerine haberimizden ulaşabilir ve 12 Ekim evde bakım maaşı yatan illeri öğrenebilirsiniz. Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet veya SMS ile de sorgulayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER! 12 EKİM

Evde bakım maaşları aşağıdaki illerde yatırılmaya başlandı:

1- Tokat

2- Karabük

3- Hatay

4- Aksaray

5- Antalya

6- Afyonkarahisar

2020 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Ocak ayında 1.460,61 TL olan evde bakım aylığı 2020 Temmuz ayında yapılan son zam ile 1.544,61 TL oldu.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada, "2020 yılı Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım yardımını aylık 1.544,61 TL'ye çıkardık" dedi.

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.