Ücretsiz tablet başvurusu yap! Tablet başvurusu nasıl yapılır? İstanbul Ankara İzmir kampanya başladı!

Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Tablet başvurusu yap! Uzaktan eğitim alan ancak bu konuda sıkıntı yaşayan öğrenciler için tablet seferberliği başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtacağını duyurdu. Belediyeler de tablet kampanyaları başlattı. Birçok belediyede hem bağışları kabul ediyor, hem de ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet imkanı sağlıyor. Peki, tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tablet başvurusu yap! İşte, İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller için başlatılan tablet kampanyaları!

Giriş Tarihi 10 Ekim 2020, 11:58 Güncelleme 10 Ekim 2020, 11:58
Ücretsiz tablet başvurusu yap! Tablet başvurusu nasıl yapılır? İstanbul Ankara İzmir kampanya başladı!

İÇİNDEKİLER

Ücretsiz tablet başvurusu arama motorlarında sıkça sorgulanıyor. Tablet başvurusu yapmak isteyenler hangi kurumlara başvuru yapabileceğini araştırıyor. İstanbul, Ankara, İzmir tablet başvurusu nasıl yapılır sorusu gündem oldu. Birçok il ve ilçe belediyesinin tablet kampanyası başladı. Kampanya kapsamında öğrenciler başvuru yapabilecek. Peki, tablet başvurusu nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde…

HANGİ BELEDİYELER TABLET BAŞVURUSU ALIYOR?

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üniversite öğrencilerine verdiği burs desteğinin yanında; ilk ve orta okul ile lise öğrencilerinin yardımına koştu. İhtiyaç sahibi ve uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenciler için,

100 bin ilk ve orta öğrenim öğrencisine 300 TL destek
40 bin öğrenciye kırtasiye desteği
30 bin üniversite öğrencisine 3 bin 200 TL'lik destek
Tüm eğitim kurumlarının dezenfekte edilmesi
İstanbul Gönüllüleri ile bilgisayar ve tablet desteği sağlıyor.
İletişim Bilgileri:

E-mail:bilgisayaretkinlik@istanbulgonulleri.org

Telefon: 0 533 031 2464

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Pandeminin ilk aylarında ihtiyacı olanlara bilgisayar ve tablet sağlayabilmek için dayanışma duyurusu yapan ilk belediye ABB olmuştu. Bu çalışması süren ABB ayrıca, Belediyeye bağlı birimlerde bulunan faal bilgisayarları randevu usulü ile öğrencilerin kullanımına açıyor. Başkan Mansur Yavaş'ın Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre, belediyeye bağlı 47 birimde bulunan toplam 869 bilgisayar ihtiyaç sahibi öğrencilere öncelik verilerek randevu ile öğrencilerin hizmetine açılacak. Yavaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Belediyemize bağlı 47 birimde toplam 869 bilgisayarın yer aldığı ve salgın tedbirlerinin gözetileceği çalışma alanları hazırladık. Pandemiden ekonomisi olumsuz etkilenen ihtiyaç sahiplerimizin evlatlarına öncelik vererek randevu ile hizmete açacağız."

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maddi imkansızlıklar içinde eğitim görmeye çalışan tüm çocukların yanında olmayı hedeflediklerini açıklayarak, "İnternete erişemeyen çocuklarımız için 4 GB'lık 20 bin internet paketinden oluşan bir destek sağlayacağız. Tableti, bilgisayarı olmayan çocuklarımız için 2 bin adet tablet dağıtacağız. Belediye tesisleri eğitim merkezlerine dönüşecek." bilgisini verdi.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ESENLER BELEDİYESİ

Koronavirüs salgını ile birlikte ön plana çıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak için harekete geçen Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Geleceğimizi Yalnız Bırakmayalım" diyerek ihtiyaç sahibi öğrenciler için bağış kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya ile birlikte dayanışmak isteyen vatandaşlardan alınacak bilgisayar, tablet ve televizyonlar uzaktan eğitime erişim sorunu yaşayan öğrenciler ile buluşturulacak.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0 242 444 94 20

Başvuru: 444 9420

ESKİŞEHİR

Her yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) çatısı altında binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim ile birlikte derslerinden uzak kalan öğrenciler için de destek çalışması başlattı. Başkan Yılmaz Büyükerşen, ESMEK bünyesinde bulunan sınıfları uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler için kullanacaklarını açıkladı ve belirlenecek 2 bin öğrenciye içinde soru bankası, MEB müfredatına uygun konu anlatımlı video, deneme sınavlarının bulunduğu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Online Destek Paketi dağıtacaklarını belirtti.

İletişim Bilgileri:

İnternet sitesi: https://esmek.eskisehir.bel.tr/egitimedestek/

Telefon: 0 222 220 76 88 – 0 222 220 76 99

ÇANAKKALE

Çanakkale Belediyesi, uzaktan eğitim sürecinde "Bilgisayarsız çocuk kalmasın" diyerek ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardım kampanyası başlattı. Belediye olarak ihtiyaç sahibi öğrenciler ve onlarla dayanışmak isteyen kentliler arasında köprü oluşturan Çanakkale Belediyesi, sıfır veya kullanılmış bilgisayar ve tabletleri Çanakkale'de ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak.

Sosyal Hizmet Destek Müdürlüğü İletişim Bilgileri:

Telefon: 0 286 444 17 17 / 11 26

BOLU BELEDİYESİ

Bolu Belediyesi, "Ne Varsa İyilikte Var" diyerek kampanyayı başlattı. Belediye sözcüsü Rasim Özdemir, "EBA ile birlikte çok sayıda bilgisayar ve tablete ihtiyaç duyuluyor. Bu konuyla ilgili çok sayıda talep var. Biz mümkün olduğunca bunları karşılamaya çalışıyoruz. Ancak yetersiz kaldığımız durumlar da oluyor. O nedenle Bolu halkından da yardım bekliyoruz" diyerek Bolulu yardımseverlere çağrıda bulundu.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0374 444 26 58

KIRŞEHİR BELEDİYESİ

Kırşehir Belediyesi, "İyi bir eğitim bütün çocuklarımızın hakkı" diyerek, uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenciler için tablet-bilgisayar yardım kampanyası başlattı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için hediye edilecek bilgisayar ve tabletleri ihtiyaç sahibi öğrenciler ile buluşturacak.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0 386 214 10 10 / 0 552 450 40 40

DENİZLİ BELEDİYESİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ücretsiz tablet dağıtımının başladığına yer verildi.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

BURDUR BELEDİYESİ

Burdur Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için ihtiyaç sahipleri ile dayanışmak isteyenleri buluşturacak "Askıda tablet ve internet" kampanyasını başlattı. Başlatılan kampanya ile ilgili açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Belediye olarak biz hiçbir çocuğumuz, eğitim gören gencimiz, ailemiz uzaktan eğitimden mahrum kalmasın, eğitim öğretime ara verilmesin diye tablet ve internet kampanyası başlatalım istedik. Hayırsever hemşerilerimizin, bu kampanyaya katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşleri İletişim Bilgileri:

Telefon: 0248 233 53 90

KADIKÖY BELEDİYESİ

İstanbul Kadıköy Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği için 8 Eylül tarihinde başlattığı bilgisayar destek kampanyası devam ediyor. "Bir Bilgisayar Bir Gelecek" diyerek başlatılan kampanyada şimdiye kadar 63 bilgisayar yardımı yapıldığı açıklandı.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0216 444 55 22

BAĞCILAR BELEDİYESİ

Bağcılar Belediyesi tarafından yayımlanan duyuruda ücretsiz tablet başvurularının alındığına yer verildi.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 10 bin tablet dağıtılacağına yer verildi.

ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi, şefkat köprüsü adlı siteden tablet bağışı alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

TUZLA BELEDİYESİ

Tuzla Belediyesi, başlatılan kampanya kapsamında çok sayıda öğrenciye tablet veriyor.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

SANCAKTEPE BELEDİYESİ

Sancaktepe Belediyesi de diğer belediyeler gibi ücretsiz tablet dağıtımı yapıyor.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ