Faizsiz bankacılıkta yeni dönem! TKBB nezdinde kuruldu

Faizsiz bankacılık sistemi ile ilgili Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) nezdinde Merkezi Danışma Kurulu kuruldu. Kurul katılım finans kuruluşlarının uymaları gereken meslek ilke ve standartlarını belirliyor.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2020, 09:09 Güncelleme 06 Ekim 2020, 09:09
Faizsiz bankacılıkta yeni dönem! TKBB nezdinde kuruldu

İÇİNDEKİLER

Faizsiz bankacılık sektörünün, kuruluşundan bu yana yürüttüğü faizsiz prensiplere uyum faaliyetleri kurumsal bir çerçevede yasal mevzuat kapsamına alındı.

TKBB nezdinde Merkezi Danışma Kurulu kuruldu. Kurul, kararlarını bağımsız ve tarafsız olarak alırken, öncelikle katılım finans kuruluşlarının uymaları gereken meslek ilke ve standartlarını belirliyor. Temel amaç, katılım finans kuruluşları arasındaki uygulama farklılıklarını gidermek üzere genel nitelikli, bağlayıcı kararlar almak. Katılım finans kuruluşları ile müşterileri arasında uyuşmazlık çıkması durumunda da Kurul'un alınan kararları değiştirme yetkisi bulunuyor.

BDDK tarafından hazırlanan ve Eylül 2019'da yürürlüğe giren Faizsiz Bankacılık İlke ve Standartlarına Uyuma İlişkin Tebliğ, ürün ve hizmetlerin faizsiz finans prensiplere uyumunu sağlamak üzere her bir katılım finans kuruluşuna en az 3 üyeden oluşan bir danışma komitesi kurma yükümlülüğü getiriyor. Öte yandan Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) tarafından düzenlenen sertifika programı tamamlandı.