Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak? Eylül ayı KÇÖ ödeme tarihleri açıklandı!

Koronavirüs pandemisinin ekonomik etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak adına devreye alınan kısa çalışma ödeğinin ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Destekten faydalanan binlerce vatandaş bu kapsamda "Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Eylül ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin yapılacağı tarihi açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2020, 20:03 Güncelleme 30 Eylül 2020, 20:03
Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak? Eylül ayı KÇÖ ödeme tarihleri açıklandı!

İÇİNDEKİLER

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatırılacak sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından merakla bekleniyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Eylül ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerine dair merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Eylül ayı KÇÖ ödeme tarihleri belli oldu mu? İşte o sorunun yanıtı...

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Eylül ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Ekim'de hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, "Eylül ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ekim'de vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." dedi.

Bakan Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlattı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı.

Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim'e kadar yararlanmaya devam edecek.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor. Koronavirüs nedeniyle İŞKUR üzerinden başvurular internet ortamından alınıyor. Bu nedenle başvuru işlemlerinizi elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapabilirsiniz.

İşsizlik maaşının ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanıyor.

BAKAN SELÇUK'TAN DESTEK ÖDEMELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakan Selçuk, resmi Twitter hesabından Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği, nakdi ücret desteği, sosyal destek programı ve biz bize yeteriz Türkiyem isimli destekler ve yardımlarla ilgili bir tablo paylaştı. Sosyal Destek Programı Faz 1'de 2.111.254 haneye 2 milyar 111 milyon 254 bin TL, FAZ 2'de 2.316.010 haneye 2 milyar 316 milyon 10 bin TL ve FAZ 3'te de 1.836.330 haneye 1 milyar 836 milyon 330 bin TL destek verildiği açıklandı.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında 3.579.805 çalışana 18 milyar 728 milyon 191 bin 979 TL, nakdi ücret kapsamında 1.976.532 çalışana 4 milyar 398 milyon 944 bin 124 TL ve işsizlik ödeneği kapsamında 811.469 kişiye de 3 milyar 566 milyon 751 bin 617 TL ödeme gerçekleştirildi. Bakan Selçuk; Sosyal Koruma Kalkanı kapsamındaki bu yardım ve desteklerin toplamda 34 milyar 917 milyon 720 bin 720 TL'ye ulaştığını belirtti.