Pandemi sosyal destek ön başvuru sorgulama! Bin TL TC kimlik PTT ödemesi...

Ülkemizde tüm dünyada olduğu gibi Koronavirüs pandemisi nedeniyle işçi, emekli, öğrenci vb. toplumun birçok kesimi ekonomik anlamda zorluk yaşadı. Bu süreçte Devlet tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda vatandaşlara toplamda 3 faz olmak üzere 1000 TL nakit para yardımı yapıldı.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2020, 09:02 Güncelleme 04 Ekim 2020, 15:06
Pandemi sosyal destek ön başvuru sorgulama! Bin TL TC kimlik PTT ödemesi...

İÇİNDEKİLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, faz 3'ün dinamik bir süreç olacağını, başlayıp bitme gibi bir durumunun olmayacağını belirtmişti. E Devlet üzerinden T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar, Pazartesi, "2" olanlar Salı, "4" olanlar Çarşamba, "6" olanlar Perşembe ve "8" olanlar Cuma günü başvuruda bulunabilir. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E Devlet üzerinden T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar, Pazartesi, "2" olanlar Salı, "4" olanlar Çarşamba, "6" olanlar Perşembe ve "8" olanlar Cuma günü başvuruda bulunabilir. Destek için Cumartesi ve Pazar günleri T.C. kimlik numarası ile ilgili sıralama olmaksınız başvurulabilir.

Başvurularda gelir kıstası yok. Başvuranın iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.

TOPLAM 6 MİLYON AİLEYE 1000'ER TL DESTEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde ilk 3 faz sosyal yardımlarla toplamda 6 milyon aileye 6 milyar TL'lik sosyal yardım ödemesi gerçekleştirildi.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI HALEN DEVAM EDİYOR

E-Devlet platformu üzerinden T.C Kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen hafta içi günlerinde ve sınırlama olmaksızın haftasonlarında başvurular alınmaya devam ediyor. 3. faz 1000 TL sosyal yardımlar için siz de E-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU REDDEDİLENLER NEREYE İTİRAZ EDECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılan 1000 TL pandemi sosyal yardımı için başvuru yapan ancak başvurusu reddedilen ve bu nedenle de mağduriyet yaşadığını düşünen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ederek gerçekten hak sahibi olduklarını ispat ettikleri takdirde 1000 TL sosyal yardım ödemesinden yararlanabilecekler.

E DEVLET 1000 TL PANDEMİ YARDIMI İÇİN ŞANS DEVAM EDİYOR!

E-DEVLET 1000 TL YARDIMI İÇİN TIKLAYINIZ