Tarımda küresel zirveye çıkacağız! 'Tarım Ormanın Geleceği Webinar Serisi ve Zirvesi’ gerçekleştirildi

Para Dergisi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde gerçekleştirdiği ‘Tarım Ormanın Geleceği Webinar Serisi ve Zirvesi’nin sonuncusu gerçekleştirildi. Üç webinar zirvesinde tarım sektörü ile ilgili çok önemli konular masaya yatırıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2020 Güncelleme 19 Eylül 2020, 07:00
Tarımda küresel zirveye çıkacağız! ’Tarım Ormanın Geleceği Webinar Serisi ve Zirvesi’ gerçekleştirildi

İÇİNDEKİLER

Para Dergisi'nin Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde gerçekleştirdiği 'Tarım Ormanın Geleceği Webinar Serisi ve Zirvesi' etkinliği çok önemli konuları gündeme getirdi. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, şu açıklamaları yaptı:

Tarım ve Ormanın Geleceği Webinar Serisi başarılı bir şekilde sürdü. Değerli katılımcılar 'katma değerli üretim ve tarımda gelecek fırsatları' gibi önemli bir gündemi tartıştı. Geleceğin refah toplumlarının ve güçlü ekonomilerinin gıda zincirini oluşturan sektörlerden güç alacağını artık çok daha net görebiliyoruz.

Yarının tarımını 'üretim, girişimcilik ve farkındalık' bakımından bugünden tasarlamamız gerekiyor. Son yüzyılda tarım sektörüne bakış giderek değişti. Dün sadece üretim odaklı bir anlayış hakimken, bugün üretimin yanında pazar ve tüketici tercihleri ön plana çıktı.

Geçmişte sadece yerel ve ulusal pazarlar hedefken, bugün küresel pazarlar ana hedef haline geldi. Önümüzdeki parkur, eski parkurlara pek benzemiyor. Tarım ve ormanda sektörlerimiz bu yeni parkuru başarıyla geçecek bir potansiyele sahiptir.

Ben insanımızın aklı, teknolojiye yatkınlığı, yetenekleri, devletimizin imkan ve vizyonu ile Türkiye'yi küresel tarım pazarında zirveye ulaştıracağına eminim. Tarımsal üretimimizi değerli hale getirmek Türkiye'yi dünya pazarında da birinci lige taşıyacak.

Bunu yapabilecek her şeye sahibiz. Çiftçimizle, yatırımcımızla ve tüm paydaşlarımızla hep birlikte güzel işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyor, programın canlı organizasyonunda sizlerle bir arada olmak dileğiyle hepinize selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.