MEB ve İl Özel İdaresi yeni personel alım ilanı ve başvuru şartları - İŞKUR TYP kapsamında sınavsız personel alımları!

Okullara ve İl Özel idarelerine TYP kapsamında yeni personel alımı ilanları yayımlandı. İşte alım yapılacak iller ve ilçeler haberimizde yer almaktadır. İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre yeni Toplum Yararına Programı kapsamı altında yeni personel alımı ilanları yayımlandı. İşte ilçeler ve iller. duyuruduldu. Alım yapılacak pozisyonlar ise İl özel İdaresine çevre Temizliği, MEB Çevre Düzenlemesi, MEB Güvenlik ve MEB bakım onarım ve temizlik pozisyonları için alım yapılacak. İlgili ilanlar İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olup adaylar başvurulara ilanların yayımlanması ile birlikte başladılar. Bu kapsamda adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gerekmektedir

Giriş Tarihi 18 Eylül 2020, 08:55 Güncelleme 18 Eylül 2020, 08:55
MEB ve İl Özel İdaresi yeni personel alım ilanı ve başvuru şartları - İŞKUR TYP kapsamında sınavsız personel alımları!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu her daim yeni ilanlar yayımlamaya devam ediyor. Son dakika olarak yayımlanmış olan ilanlara göre Toplum yararı programı adı altında alımlar yapılacak olup adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklardır. İŞKUR TYP başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Okulların güvenlik, temizlik ve bakım onarım gibi kadrolarına istihdam edilmek üzere personel başvuruları İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden ve ALO 170 hattından yapılabilecek. İşte MEB ve İl Özel İdaresi yeni personel alım ilanı ve başvuru şartları

ALIM YAPILACAK İLÇELER VE İLLER:

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre yeni Toplum Yararına Programı kapsamı altında yeni personel alımı ilanları yayımlandı. İşte ilçeler ve iller. duyuruldu. Alım yapılacak pozisyonlar ise İl özel İdaresine çevre Temizliği, MEB Çevre Düzenlemesi, MEB Güvenlik ve MEB bakım onarım ve temizlik pozisyonları için alım yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLÇELER VE İLLER:

ALIM YAPILACAK İLÇELER VE İLLER:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR

İlgili ilanlar İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olup adaylar başvurularna ilanların yayımlanması ile birlikte başladılar. Bu kapsamda adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gerekmeketdir. ilgili ilanara ulaşmak içni bağlatıya tıklandığında açılacak ekranda ARA butonuna tıklanıldığında ilgili ilanlar karşınıza çıkacaktır. Başvuru yapabilmeniz için İŞKUR kayınız bulunması gerekmektedir.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

İŞKUR İLANLARINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İş arayanlar vatandaşlar İŞKUR'un internet sitesinden ya da en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabilmektedir. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilmektedir. Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabilmektedir, işverenlerle doğrudan temasa geçebilmektedir.