Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yapılacak? Eylül ayı nakdi ücret desteği ödeme tarihleri...

Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında devreye alınan nakdi ücret desteği ödeme tarihleri merak konusu oldu. Eylül ayının gelmesiyle birlikte ödemenin yapılacağı tarihi merak eden vatandaşlar "Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yapılacak?" sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödemelerin ne zaman yapılacağına dair önemli bir açıklamada bulundu. İşte Eylül ayı nakdi ücret desteği ödeme tarihleri

Giriş Tarihi 07 Eylül 2020, 16:17 Güncelleme 07 Eylül 2020, 16:17
Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yapılacak? Eylül ayı nakdi ücret desteği ödeme tarihleri...

İÇİNDEKİLER

Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yapılacak sorusunun cevabı ayın ilk günlerinden itibaren vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Pandemiyle mücadele kapsamında vatandaşlara ödenen nakdi ücret desteği ödeme tarihleri belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk T.C Kimlik Numarası'na göre ödemelerin yapılacağı tarihleri açıkladı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nakdi Ücret Desteği ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaparak Ağustos ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Eylül'de başlayacağını duyurdu.

Ödemelerin 8 Eylül'den itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacağını açıklayan Bakan Selçuk, ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını anımsattı. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemeleri ise PTT aracılığıyla yapılacaktır.

Bakan Selçuk "Ücretsiz izne ayrılan işçilerin nakdi ücret desteği ödemeleri T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 8 Eylül'de, 6-8 olanlara 9 Eylül'de yapılacak." ifadelerini kullandı.

KİMLER NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ALABİLİR?

Ücretsiz maaş desteği ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçiler bu uygulamadan faydalanabiliyor.

Kısa çalışma ödeneğinde 450 gün prim ödeme ve son 60 gün çalışma şartı aranıyor. Ancak bu şartı karşılayamayan önemli bir kesim var. Bakan Selçuk karşılamama oranının yüzde 25 olduğunu açıkladı.

Nakdi ücret desteğinden 17 nisan 2020 tarihinde işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan kişiler yararlanıyor. Bunun dışında 15 Mart tarihinden sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneği alamayan işçiler de bu destekten faydalanabilecek.