1000 TL pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır? Şartsız ve koşulsuz...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüs salgını sebebiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım parası veriyor. Pandemi sosyal yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden yapabilirken diğer yandan ise pandemi başvuru sonucu sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2020, 08:19 Güncelleme 13 Eylül 2020, 15:31
1000 TL pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır? Şartsız ve koşulsuz...

İÇİNDEKİLER

1000 TL sosyal destek ödemeleri ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İhtiyaç sahibi ailelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım olan Pandemi Sosyal Yardım programı ile alakalı olarak vatandaşlar büyük bir merak içerisindeler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinasyonunda vatandaşlara 1.000 TL sosyal yardım ödemesi verildi.

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI

1000 TL'lik sosyal yardım parası başvuruları değerlendirmelerin ardından ödemeler devam ediyor. Sosyal yardım ile ilgili sorgulamaları aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET EKRANI

HAFTASONU NEDENİYLE KOŞULSUZ BAŞVURU EKRANI AÇIK

1000 TL sosyal yardım paralarına hafta içi günlerde başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını T.C. numaralarının son hanesine göre yapacaklar. T.C. numarasının son rakamı 0 olan vatandaşlar başvurularını Pazartesi yapacaklar. T.C. numarasının son rakamı 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe ve 8 olanlar ise Cuma günü yapacaklar.

Ancak bakanlık başvuruları e-Devlet üzerinden haftasonları yani Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir koşul olmadan koşulsuz olarak alıyor. Bu çerçevede vatandaşlar başvurularını T.C. numara şartı olamadan haftasonunda yapabilecekler.