Emekliye en az 625 TL! Emekli promosyon ücreti ne kadar? Promosyon nasıl artırılır?

3 yıllık taahhüt süresi dolan emeklilere ve aylığı yeni bağlananlara promosyon fırsatı sürüyor. Emeklilere en az 625 lira verilirken, kampanyalarla ödemeyi artırmak mümkün. Peki, emekli promosyon ücreti nasıl artırılır? İşte emeklilerin promosyon ücreti ile ilgili merak ettiği tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2020 Güncelleme 04 Eylül 2020, 07:00
Emekliye en az 625 TL! Emekli promosyon ücreti ne kadar? Promosyon nasıl artırılır?

İÇİNDEKİLER



Tüm emekliler promosyon ile 3 yılda bir ek gelir elde ediyor. Uygulama ilk kez 2017'de başlarken, 3 yıllık taahhüt süresi dolanlar ya da yeni emekli aylığı bağlananlar başvurusunu yapıp promosyonunu alabiliyor. SGK'nın bankalarla yaptığı protokol kapsamında taban tutar, emekli maaşı bin 500-2 bin 500 lira arasında olanlarda 625, üstünde olanlarda 750 lira olurken; bu ödemelerden yararlanmak için sadece '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermek yeterli oluyor.


NASIL ARTIRILIR?
Bazı bankalar ise kampanyalarla tutarı artırıyor. İsteyenler bu imkanlardan yararlanabiliyor. Ancak şartları iyi araştırmak gerekiyor. Ek ürün koşulu aramaksızın bin-bin 200 lira ödeme yapanlar olduğu gibi, belirli koşullara uyanlara 2 bin 550 liraya varan promosyon verenler de var.


TABAN TUTARA YENI ZAM!
Emekliler, promosyonda taban tutarların daha da artırılmasını istiyor. Konu Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından da gündeme taşındı. Dernek, "Banka promosyonlarına bir artış daha yapılsın. Promosyon için bir komisyon kurulsun ve bütün taraflar masada olsun" açıklaması yaptı.