Borsa yeniden gözde olacak: Sektör ve hisse senedi seçimlerinde dikkatli olun

Risk iştahının artmasıyla birlikte borsanın gözde yatırım aracı olmaya devam edeceğini belirten uzmanlar, özellikle sektör ve hisse senedi seçimlerinde dikkatli olunması gerektiği uyarısını yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2020 Güncelleme 04 Eylül 2020, 07:00
Borsa yeniden gözde olacak: Sektör ve hisse senedi seçimlerinde dikkatli olun

İÇİNDEKİLER

Son dönemde dalgalı bir seyir izleyen ve kar satışları gözlenen borsa doğru sektör ve hisse senedi seçenlere kazandırmaya devam ediyor. Uzmanlar borsanın her zaman gözde yatırım aracı olduğunu belirterek, yatırımcıların seçimlerini dikkatli ve bilgiye dayalı olarak yapmaları uyarısında bulundu. A Para'da yayına katılan İntegral Yatırım Satış Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Gürbüz, yükselen faizlerin Borsa İstanbul tarafında yükselişi şuan için törpülediğini ve endeksin ağırlıklı ortalamalar arasına sıkıştığını belirterek, "CDS rakamlarının düşmesiyle yatırımcıların iştahı kabarabilir. Bu da önümüzdeki günlerde uzun vadede Borsa İstanbul'un popülaritesini artırabilir" yorumunda bulundu.



Genel olarak küresel piyasalarda pozitif bir havanın hakim olduğunu belirten Gürbüz, "Yurt içinde ağırlıklı ortalamalarına sıkışan bir endeksin olduğunu görüyoruz. Özellikle Doğu Akdeniz'deki gerilimin kısıtlıda olsa piyasalar üzerinde etkisi sürüyor. Son dönemde piyasaya giren yeni yatırımcıların bu anlamda yapacağı işlemlerde aceleci davrandığı yani panikle işlem yapması dikkat çekiyor. Bu da endekste borsa tarafında yükselişi sınırlayan etmenlerden bir tanesi" dedi.


GÜMÜŞ KAZANDIRIYOR
Emtia piyasasında yatırımcılara, ocak-ağustos döneminde en fazla gümüş kazandırdı. Söz konusu dönemde gümüşün getirisi yüzde 57,6 oldu. Analistler, gümüşün güvenli liman olarak görülmesi ve gümüş arzında son dönemde gözlemlenen problemlerin gümüş fiyatlarını destekleyen en önemli etkenler olduğunu bildirdi. Gümüş ağustos ayında 29,859 dolarla 7,5 yılın en yüksek seviyesini gördü.