Altın hesabına komisyon almayan bankalar! Vadeli altın hesap faizi fazla olan bankalar! 2020 Eylül altın hesabı en fazla faiz veren bankalar!

Altın hesabı, kişilerin hem altının doğal olarak değer kazanmasından hem de bankanın verdiği faizden dolayı oldukça avantajlı olmaktadır. Kişiler somut olarak var olan altınlarını, bankalara yatırıp yapılan değerlemeler sonucunda TL birikimlerine altın faizi alırken, kimi kişiler de TL yatırımlarını altın hesaplarına yaparak, paralarını altın değerinde işletebilmektedir. Altın, son dönemin en karlı yatırım araçların biri. Bu nedenle insanlar ellerinde tuttukları parayı altına dönüştürmek istiyor. Altınlarını nerede saklayacaklarını bilmeyenler için de bankalar, müşterilerine altın hesabı gibi bir seçenek sunuyor. Bu sayede hem banka bu altınlarla kurum içinde para akışı sağlıyor hem de müşteriler altınların faiz getirisi ile daha fazla para kazanıyor.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2020, 09:08 Güncelleme 04 Eylül 2020, 09:08
Altın hesabına komisyon almayan bankalar! Vadeli altın hesap faizi fazla olan bankalar! 2020 Eylül altın hesabı en fazla faiz veren bankalar!

İÇİNDEKİLER

Bankalardan açılabilecek mevduat hesapları sayesinde insanlar altınlarını yastık altında değil, daha güvenli bir ortamda saklama olanağına erişti. Vatandaşlar şu an hangi banka altın faiz oranlarının fazla veriyor araştırmasına başladı. Eylül ayında altın fiyatlarının çıkmasının ardından hangi banka altın hesabı faiz oranı yüksek araştırması yapılmaya başlandı. Sizler için altın hesabında en yüksek faiz veren bankaları listeledik. Bununla birlikte altın hesapları söz konusu olduğunda kimi bankalar saklama ücreti alırken, kimi bankalar da böyle bir ücreti müşterilerinden talep etmemektedir. Peki 2020 Eylül altın hesabı en fazla faiz veren bankalar hangileri? İşte vadeli altın hesap faizi fazla olan bankalar!

ZİRAAT BANKASI ALTIN HESABI

Türkiye'nin köklü bankalarından biri olan Ziraat Bankası müşterilerine hem vadesiz hem de vadeli altın mevduat hesabı seçeneği sunuyor. Altın mevduat hesaplarından komisyon ücreti almayan banka; gram altın alım satım işlemlerinde ise komisyon alıyor.

ENPARA ALTIN HESABI

QNB Finansbank'ın internet bankacılık sistemi olan Enpara, altın hesabı için oldukça uygun fiyat oranları sunuyor. Diğer bankalara göre alış ve satıştaki anlık farkın da uygun olduğu Enpara'da, makas aralıkları oldukça cazip oluyor.

KUVEYT TÜRK ALTIN HESABI

Türkiye'nin en büyük katılım bankalarından olan Kuveyt Türk, müşterilerine hesaplarında bulunan altınları fiziki olarak çekme avantajı sunuyor. Ayrıca altın kuru belirlenen seviyeye geldiğinde bozdurulup otomatik olarak Türk Lirası'na çevrilebiliyor. 4 farklı altın hesabı bulunan Kuveyt Türk, yaptığı altın günleri ile daha avantajlı fiyatlarla altın alış-satışı da yapıyor.

ALBARAKA ALTIN HESABI

Albaraka'da altın hesabı oluşturmuş kişilerin altınları 1000/1000 saflıkta işlem görüyor. Bunun yanı sıra yapılan işlemlerden ücret ve komisyon maliyetleri alınmıyor. Altın hesaplarına kar payı veren Albaraka'da altınların değeri artıyor.

VAKIFBANK ALTIN HESABI

Altın çağı hesabı ile Vakıfbank, müşterilerine düzenli alım satım talimat seçeneği sunuyor. Vakıfbank'ta altın hesapları için de herhangi bir ücret alınmıyor.

ALTIN HESABI NEDİR?

Altın hesabı, bankaların yatırımcıların altın tasarruflarını gerek fiziki gerekse altın birikimi oluşturmaları için açılan hesaba denir. Geleneksel yatırımcılar kadar küresel piyasaların da gözde yatırım modelleri arasında altın hesabı bulunmaktadır.

Geleneksel yatırımcılar tasarruf olarak gördükleri ziynet eşyası, platin, gümüş, cumhuriyet, çeyrek gibi kuyum olarak kabul edilen işlenmiş altınlar da dahil olmak üzere her türlü ziynet ile "altın hesabı" açılabiliyor.

ALTIN HESAPLARI NASIL AÇILIYOR?

Bankalar genelde tüm şubelerinde her mesai saatinde her zaman altın eksperleri bulundurmuyorlar. Genelde bankanın altın eksperleri bankanın ilan ettiği gün, saat ve yerlerde altın hesabı açmak isteyen yatırımcıların altınlarına değer biçiyorlar. Altın hesabı yatırımcısının Bilezik, kolye, yüzük, cumhuriyet, çeyrek vs çeşitlerdeki altınlarınızın değerini belirleyerek karşılığı kadar bir altın hesabı oluşturuluyor. Altın hesabı sunan bankalar açtıkları altın hesabı için ayrıca faiz imkanı da sunuyorlar. Yatırımcı altın olarak birikimlerini saklarken altının toplam değeri üzerinden faiz geliri de elde ediyorlar

Bankaların sundukları altın hesabı hizmetleri fiziki altın hesapları ile de sınırlı kalmıyor. Altının fiyat hareketlerine bağlı altın fon hesapları, altın birikim hesapları, altın tasarruf hesapları gibi çok çeşitlik gösteriyor. Sonuçta yatırımcının tercihlerine uygun olarak altın hesabı başlığı altında çeşitli modellerde altın hesapları açılıyor.