2020 - 2021 KYK yurt başvuru başladı mı? KYK başvuru ekranı sorgulama! KYK yurt ücretleri ne kadar olacak?

KYK yurt ücretleri ne kadar olacak? 2020 KYK yurt başvuruları başladı mı? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına her yıl binlerce öğrenci başvuru yapıyor. Öğrenciler hem güvenli bir yerde kalırken hem de uygun fiyatlı konaklama imkanı buluyor. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuru ne zaman başlayacak? İşte, KYK yurtlarına dair merak edilenler…

Giriş Tarihi 01 Eylül 2020, 09:18 Güncelleme 01 Eylül 2020, 09:18
2020 - 2021 KYK yurt başvuru başladı mı? KYK başvuru ekranı sorgulama! KYK yurt ücretleri ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

2020 KYK yurt başvuru ekranı öğrenciler tarafından merak ediliyor. KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt ücreti ne kadar olacak? Üniversiteye giriş yapmaya hak kazanan ve yeni bir şehre gitme heyecanı yaşayacak öğrenciler yurt olanaklarını araştırmaya başladı. Öğrencilerin en büyük problemlerinden birisi barınma olmaktadır. KYK yurtları ise öğrencilere huzurlu, güvenli ve uygun fiyatlı barınma imkanı sağlıyor. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuru ekranı E-Devlet üzerinden erişime açılacak. KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Yurt başvurularıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar ifade edildi;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, her yıl ağustos ayında aldığı yurt başvurularını, bu yıl yaşanan pandemi süreci sebebiyle Yükseköğretim Kurulu'nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleyecek ve kamuoyuyla paylaşacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 pandemisi dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gerekli çalışmaları titizlikle yürüttüğü vurgulanarak, ''Bakanlığımız, ailelerinin bizlere emanet ettiği yüz binlerce üniversiteli gencimizin sağlık, huzur ve güvenliği için tüm tedbirleri almaktadır" denildi.

Bu bağlamda Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvurularının, bu yıl yaşanan olağanüstü süreç sebebiyle Yükseköğretim Kurulu'nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir. Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@gencliksporbak) takip edilebilir."

KİMLER YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek "e-Devlet" şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Öte yandan, öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

KYK yurt ücretleri kalınacak yurdun yarı özel ve tam KYK olmasına göre değişiklik gösteriyor.

2019 Ağustos ayı itibariyle açıklanan oranlara göre KYK olarak adlandırılan yurtların ücretleri 200 TL'den başlarken, yarı özel KYK yurtlarının aylık ücreti 340 TL'ye kadar çıkabilmektedir. KYK yurt ücretlerini 1 yıllık peşin olarak ödenmesi durumunda yüzde 20 oranında indirimden faydalanılıyor.