Kiracılara para yardımı ve kentsel dönüşüm desteği müjdesi

Devletin kira yardımları 2020 aramaları da arttı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiracılara ödenen düzenli kira yardımları bulunurken yine bir kereye mahsus olmak üzere taşınma desteği yardımı da yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nedir, kimlere verilir, devletin kira yardımı ne kadar, devletin kira ödemesi ne kadar?

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2020, 09:03 Güncelleme 18 Eylül 2020, 18:00
Kiracılara para yardımı ve kentsel dönüşüm desteği müjdesi

İÇİNDEKİLER

Halen uygulanmakta olan geçerli listeye göre devletin en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 715 lira ve en yüksek kira yardımı tutarı ise 1.150 TL olarak ödenmektedir. Söz konusu kira desteği rakamları illerde yer alan kira fiyatları ortalamasına bakılarak hesaplanmaktadır. Peki aylık 1.150 TL kira yardımı, 2 bin 350 lira taşınma ödemesi nasıl alınır?

KİRA YARDIMI NE KADAR?

2020 yılı için belirlenecek olan kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı henüz açıklanmadığı için halen 2019 yılının listesine göre kira yardımı tutarları ödenmeye devam etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her sene Mayıs ayında açıklanan kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı ne yazık ki Temmuz ayının ortasına gelinmesine rağmen henüz açıklanmadı.

Halen uygulanmakta olan geçerli listeye göre devletin en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 715 lira ve en yüksek kira yardımı tutarı ise 1.150 TL olarak ödenmektedir. Söz konusu kira desteği rakamları illerde yer alan kira fiyatları ortalamasına bakılarak hesaplanmaktadır.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRACILARA TAŞINMA DESTEĞİ YARDIMI 2020

Ev sahiplerine kira desteği ödenirken kentsel dönüşüme verilen taşınmazda kiracı olarak oturan kişilere ise 2 bin 300 liraya kadar taşınma desteği parası ödenmektedir.

Söz konusu rakamda yine illere göre belirlenmekte olup oturduğu ev kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan kiracıların mağdur olmalarını önlemek adına devlet tarafından defaten ödenir.