Fakirlere ve dar gelirlilere yardım eden kurumlar başvuru yolları nedir? İşte tüm detaylar

Fakir olan, ihtiyacı bulunan, dar gelirli olan veya hiç geliri olmayan vatandaşlara yardım eden devlet kurumları bulunuyor. Bu devlet kurumlarına ise yazılı başvuruda bulunmak gerekiyor. SGK Bülteni olarak bizlerde bu başvuru işlemlerini, yardım sağlayan devlet kurumlarını ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2020, 10:47 Güncelleme 24 Ağustos 2020, 13:28
Fakirlere ve dar gelirlilere yardım eden kurumlar başvuru yolları nedir? İşte tüm detaylar

İÇİNDEKİLER

Maddi açıdan güçlük çeken ve ailesini geçindiremeyecek kadar zor durumda olan ve yardıma muhtaç olan çok sayıda aile bulunur. Sosyal yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara program türlerine göre tahsis edilmektedir. Gıda, barınma, yakacak gibi temel ihtiyaçları da kapsayan bu yardımlar, birçok program türünde verilmektedir.

FAKİRE YOKSULA YARDIM YAPAN KURULUŞLAR

Maddi yetersizlikler neticesinde ailesini geçindirmekte zorlanan ve hiç bir biçimde geliri bulunmayan aileler için devletimiz yardım etmektedir. Bunun beraberinde maddi destek olan kurum ve kuruluşlarda bulunur. Bu kurum ve kuruluşların listesini aşağıda maddeler şeklinde siz kıymetli okurlarımız ile paylaşacağız.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Türkiye Sokak Çocukları Vakfı

Sosyal Hizmetler

İHH Vakfı

Belediyelerin Maddi Yardım

Ayrıca Koronavirüs sebebiyle Büyükşehir Belediyeleri tarafından da gıda, erzak ve nakit yardımları yapılmaktadır. Belediyelerden gıda erzak ve nakit yardımları için açılan müracaat formlarının doldurulması ile talepler alınarak yerinde incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar evlerine teslim edilecektir.

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI YARDIMLARI

Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığınca parasal durumu yetersiz olan ailelere Koronavirüs salgını sebebiyle milyonlarca haneye 1000 TL ödemeler yapıldı. Bakanlık tarafından açıklaması yapıldı. Bu sosyal yardımların müracaatları e-devlet üzerinden yapılacak. Maddi açıdan yardıma muhtaç olan ve hiç bir gelire sahip olamayan ailelerin mahalle muhtarları tarafından belirlenmesi ve hemde bu ailelerin denetimden geçmesi neticesinde yardıma muhtaç olduğu tespit edilir.

Mahalle muhtarları ve bakanlıklar tarafından belirlenen ailelere her ay düzenli şekilde maaş yardımı yapılmaktadır. 2022 sayılı kanun kapsamında düzenli şekilde her ay sosyal yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlardan yararlanan ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL koronavirüs sosyal yardım yapıldı. salgın dönemimde bakanlık tarafından sosyal yardımlar 3 faz biçiminde yapılacak. Hiçbir kurumdan yardım alamayan ihtiyaç sahiplerine talep bazında gerçekleştirilecek olan sosyal yardımın ödemesine müracaatlar e-devlet üzerinden yapılabilecek.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN VERMİŞ OLDUĞU DESTEKLER NELERDİR?

Maddi durumu yetersiz olan fakir aileler için destek olan kurumların başında yer alan bir kuruluştur. Bu kuruluş fakir fonu altında biriktirilen yardım paralarını müracaatta bulunan ve gerçek ihtiyacı olan ailelere dağıtmaktadır. Bu kuruma müracaatta bulunan ailelerin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını anlamak için müracaat formunu dolduran şahsın bilgileri incelenir ve bu şahıs denetime tabi tutulur. Denetim elemanları tarafından gözlemlenen ve hem de incelemeye alınan bu şahsın gerçekten yardıma muhtaç olduğu belirlenirse yardım fonundan faydalanması için müracaatı olumlu sonuçlanır. Başvurusu olumlu olarak değerlendirilen aileler düzenli şekilde para yardımından yararlanabilirler.

Fakir Kişilere Verilen Hayır Hizmetleri

Muhtaç Aylığı

Aşevi Hizmeti

Burs Hizmetleri

Yurt İçi Kuru Gıda Yardımları

Yurt Dışı Kuru Gıda Yardımları