Çekiliş kura yok! TOKİ'den uygun fiyatlı daire alma fırsatı geldi

TOKİ yeni fırsatları duyurmaya devam ediyor. 2020 TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından açık satış yöntemi ile çekilişsiz kurasız satışa sunulan evlerin listesi resmi internet sitesinde açıklandı. Kurum tarafından hazırlanan projelerle her yıl on binlerce vatandaşı uygun fiyatlarla konut sahibi oluyor. Ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber yine TOKİ'den geldi.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2020, 11:19 Güncelleme 15 Ağustos 2020, 12:22
Çekiliş kura yok! TOKİ’den uygun fiyatlı daire alma fırsatı geldi

İÇİNDEKİLER

Uygun fiyatlarla daire sahibi olmak isteyenler için yeni fırsatlar açıklandı. Bilindiği üzere Toplu Konut İdaresi (TOKİ) belirli tarihler aralığında uygun fiyatlı daireleri satışa çıkarıyor. Son olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Türkiye'nin farklı illerinde inşa edilmiş alt ve orta gelir grubuna yönelik konutları satışa sundu.İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

TOKİ'DEN AÇIK KONUT SATIŞLARI LİSTESİ

TOKİ Başkanlığı tarafından Haziran ayı sonunda çok sayıda şehir için yayımlanan açık konut satış duyurularının başvuru süreci dolarak yayımdan kaldırılmıştı. Bu satışların yayımdan kaldırılmasıyla yeni duyuruları yayımlayan TOKİ Başkanlığı farklı illerde yeni konut satışı yapacağını ilan etti.

Yayımlanan yeni duyurulara göre konut satışı yapılacak yeni şehirler şu şekilde duyuruldu. İşte kurasız, çekilişsiz, açık konut satışı yapılacak iller;

* Hatay Tokat Ankara Sivas Denizli Samsun

ÖDEME PLANLARI VE DETAYLAR

Konut satışı yapılan şehirlerde vatandaşlara uygun ödeme planları sunuluyor.

Vatandaşlar ödemelerini bir miktar peşinat ödemesi ve geri kalan tutarın taksitle ödenmesi şeklinde yapılacak. TOKİ Başkanlığı vatandaşlara yüzde 10, yüzde 20 ve yüzde 25 peşinat ödemesi ve 120, 144, 180 ve 240 ay vade imkanı sağlanıyor.
Satışa çıkarılan evler alt gelir grupları için 1+1 ve 2+1 ile orta gelir grubu vatandaşlar için 2+1 ve 3+1 şeklinde oluyor. Satışa çıkarılan konutlar için vatandaşlar başvurularını Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden yapıyorlar.

TÜM TOKİ EVLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EYÜPSULTAN'DA KONUT VE YOL ALANLARI SATIŞA SUNULDU

Satışa çıkarılacak ve kiralanacak arsalar, konut, ticaret, rekreasyon alanı, tarım ve çorak arsalar, özel eğitim, sosyal ve kültürel tesis, tarım ve hayvancılık tesis alanı, eğitim, dini tesis, pazar alanı niteliğine sahip.

İstanbul Başakşehir İkitelli'de ticaret ve kapalı spor tesis alanı, Büyükçekmece'de plansız arsalar, Eyüpsultan'da konut ve yol alanları, Pendik'te konut alanları, Tuzla'da turizm, ticaret ve konut alanı nitelikli arsalar satışa sunuldu.

Ankara Gölbaşı Virancık'ta konut, Sincan'da konut ve ticaret, Yenimahalle Yakacık'ta küçük sanayi sitesi ve konut alanı nitelikli arsalar satışa çıkarıldı.

İzmir Aliağa'da konut alanları, Konya Karatay'da küçük sanayi alanları, Balıkesir'de ticaret alanları, Sakarya Karasu'da konut ve park alanları, Afyonkarahisar Çay ilçesinde, konut, sanayi, tarım ve hayvancılık tesis alanı nitelikteki arsalar satışa sunuldu.

Satışa ilişkin detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ve "www.emlakyonetim.com.tr" internet adreslerinden ve "444 86 54" numaralı telefondan ulaşılabilecek.

TOKİ İL İL SATIŞA SUNULAN DAİRELER

Uygun fiyatlara satılan evler şöyle:

Kırıkkale

610 daire

Bolu

43 daire

Kırşehir

3 daire

Kütahya

10 daire

Çankırı

73 daire

Malatya

7 daire

Niğde

5 daire

Bitlis

1 daire

Hatay

70 daire

Kars

9 daire

Samsun

147 daire

Ankara

629 daire

Şanlıurfa

12 daire

Balıkesir

3 daire

Antalya

208 daire

Yozgat

4 daire

Sinop

4 daire

TOKİ AÇIK SATIŞ NE DEMEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan konutlar farklı kategorilerde satılmaktadır. Alt gelir grubu için üretilen ucuz konutlar çok fazla sayıda başvuru aldığı için kuralı olarak satılmaktadır. Ancak bu tip satışlarda bazen yeterli sayıda başvuru olmaması bazen de kurada adı çıkan kişilerin vazgeçmeleri ya da kurada hak kazanmasına rağmen TOKİ alt gelir grubu başvuru şartları için uygun olmamaları gibi nedenlerle başvurları iptal edilebilmektedir.

İşte elde kalan bu konutlar TOKİ tarafından açık satış yöntemi ile kurasız başvuru önceliğine göre satılmaktadır. Bu konutlar TOKİ'nin internet sitesi üzerinden ilan edilmekte olup ev başvurusu projelere göre Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden konut peşinatı ile şahsen yapılmaktadır.

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.